Language of document :

Sag anlagt den 21. januar 2006 - Tyskland mod Kommissionen

(Sag T-21/06)

Processprog: tysk

Parter

Sagsøger: Forbundsrepublikken Tyskland (ved M. Lumma og C. Schulze-Bahr, som befuldmægtigede, bistået af Rechtsanwältin G. Quardt)

Sagsøgt: Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber

Sagsøgerens påstande

Kommissionens beslutning K(2005) 3903 af 9. november 2005 om statsstøtte tildelt af Forbundsrepublikken Tyskland med henblik på indførelse af digitalt landbaseret fjernsyn ("DLF") i Berlin-Brandenburg annulleres.

Kommissionen tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Sagsøgeren anfægter Kommissionens beslutning K(2005) 3903 endelig udg. af 9. november 2005 angående statsstøtte til indførelse af digitalt landbaseret fjernsyn ("DLF") i Berlin-Brandenburg. I den anfægtede beslutning erklærede Kommissionen den af Forbundsrepublikken Tyskland til private fjernsynsudbydere, som er aktive inden for DLF, tildelte støtte for uforenelig med det fælles marked og pålagde Forbundsrepublikken Tyskland at kræve den retsstridigt tildelte støtte tilbagebetalt af de begunstigede.

Til støtte for sit søgsmål gør sagsøgeren navnlig gældende, at de tildelte tilskud er forenelige med det fælles marked, ligesom det gøres gældende, at Kommissionen har begået flere fejlskøn og -vurderinger ved anvendelsen af artikel 87, stk. 3, EF. I stedet for at foretage en vurdering i henhold til artikel 87, stk. 3, litra c), EF har Kommissionen forsøgt at anvende en ny bedømmelsesmetode vedrørende markedsfejl, der i den anvendte form ikke var egnet til at afgøre tilskuddenes forenelighed henholdsvis uforenelighed med det fælles marked. Derudover gør sagsøgeren gældende, at Kommissionen ikke har foretaget en tilstrækkelig vurdering af, hvorvidt de tildelte tilskud er forenelige med artikel 87, stk. 3, litra b), EF.

Sagsøgeren begrunder endvidere sit søgsmål med, at Kommissionen har tilsidesat almindelige retsgrundsætninger. Sagsøgeren gør således gældende, at god forvaltningsskik samt kontradiktionsprincippet er blevet tilsidesat.

____________