Language of document :

Προσφυγή της 17ης Μαρτίου 2006 - Sequeira Wandschneider κατά Επιτροπής

(Υπόθεση F-28/06)

Γλώσσα διαδικασίας:η γαλλική

Διάδικοι

Προσφεύγων: Paulo Sequeira Wandschneider (Βρυξέλλες, Βέλγιο) [Εκπρόσωποι: G. Vandersanden και C. Ronzi, δικηγόροι]

Καθής: Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Αιτήματα του προσφεύγοντος

Ο προσφεύγων ζητεί από το Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης:

ακύρωση της εκθέσεως εξελίξεως της σταδιοδρομίας (ΕΕΣ) του σχετικά με την περίοδο αναφοράς, από 1η Ιανουαρίου 2004 έως 31 Δεκεμβρίου 2004·

στο μέτρο που παρίσταται ανάγκη, ακύρωση της αποφάσεως με την οποία απορρίφθηκε η υποβληθείσα υπ' αυτού, στις 5 Σεπτεμβρίου 2005 διοικητική ένσταση ·

υποχρέωση της καθής να του καταβάλει αποζημίωση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και της υλικής ζημίας, εκτιμωμένης ex aequo et bono και υπό την επιφύλαξη αυξήσεως του ποσού αυτής σε 5 000 ευρώ·

καταδίκη της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στα δικαστικά έξοδα.

Λόγοι ακυρώσεως και κύρια επιχειρήματα

Ο προσφεύγων, μόνιμος υπάλληλος της Επιτροπής, επιφορτισμένος ιδίως με τη διεξαγωγή ερευνών όσον αφορά πρακτικές ντάμπινγκ αμφισβητεί το κύρος της ΕΕΣ, όσον αφορά το έτος αξιολογήσεων 2004.

Με την προσφυγή του, ο ανωτέρω υπάλληλος υποστηρίζει ότι οι ιεραρχικώς προϊστάμενοί του του έδωσαν βαθμολογία χαμηλότερη αυτής που δικαιούνταν και τούτο λόγω της αρνήσεώς του να ευνοήσει προνομιακώς, κατά τη διάρκεια των ερευνών του, τα συμφέροντα της κοινοτικής βιομηχανίας.

Στη συνέχεια, ο προσφεύγων ισχυρίζεται ότι με την ακολουθηθείσα, όσον αφορά την κατάρτιση της ΕΕΣ του, διαδικασία παραβιάστηκε το άρθρο 43 του ΚΥΚ, οι γενικές εκτελεστικές διατάξεις του εν λόγω άρθρου, ο οδηγός καταρτίσεως εκθέσεων αξιολογήσεως καθώς και ο εσωτερικός κανονισμός της αρμόδιας για αξιολογήσεις επιτροπής ίσης εκπροσωπήσεως. Έτσι, η καθής προσέβαλε το δικαίωμα άμυνάς του όπως επίσης και το δικαίωμά του για μια αποτελεσματική διαδικασία σε δεύτερο βαθμό.

Ο προσφεύγων εκτιμά, αφενός, ότι η ΕΕΣ του πάσχει από πρόδηλες πλάνες εκτιμήσεως καθώς και από έλλειψη αιτιολογίας και, αφετέρου, ότι η καθής παρέβη το καθήκον της μέριμνας και χρηστής διοικήσεως.

Τέλος, ο προσφεύγων προβάλλει κατάχρηση εξουσίας, στο μέτρο που η σχετική με αυτόν αξιολόγηση περί μη ικανοποιητικού επιπέδου αποδόσεως αποτελεί απλώς προσπάθεια αποκλεισμού του από τη θέση του ως διερευνητής.

____________