Language of document :

Sodba Sodišča za uslužbence (prvi senat) z dne 12. maja 2011 - Missir Mamachi di Lusignano proti Komisiji

(Zadeva F-50/09)1

(Javni uslužbenci - Uradniki - Odškodninska tožba - Pravilo o skladnosti zahtevka, pritožbe in tožbe na področju odškodnin - Kontradiktornost postopka - Uporaba tajnega dokumenta z oznako ‚Restreint UE' v sodnem postopku - Nepogodbena odgovornost institucij - Krivdna odgovornost - Vzročna zveza - Več vzrokov za nastanek škode - Dejanje tretjega - Objektivna odgovornost - Dolžnost pomoči - Obveznost institucije, da zagotovi varovanje svojega osebja - Umor uradnika in njegove soproge s strani tretje osebe - Izguba možnosti za preživetje)

Jezik postopka: italijanščina

Stranki

Tožeča stranka: Livio Missir Mamachi di Lusignano (Kerkhove-Avelgem, Belgija) (zastopniki: F. Di Gianni, R. Antonini in N. Sibona, odvetniki)

Tožena stranka: Evropska komisija (zastopniki: L. Pignataro, B. Eggers in D. Martin, zastopniki)

Predmet

Predlog, naj se toženi stranki iz naslova povrnitve nepremoženjske in premoženjske škode, ki jo je tožeča stranka utrpela zaradi umora svojega sina, nekdanjega uradnika, naloži plačilo odškodnine.

Izrek

Tožba se zavrne.

Izvlečki iz dokumenta iz leta 2006 o pravilih in merilih varnosti, ki jih je Komisija posredovala v postopku pred Sodiščem za uslužbence, se takoj pošljejo Evropski komisiji s "stopnjo tajnosti Restreint UE".

Evropski komisiji se naloži plačilo vseh stroškov.

____________

1 - UL C 167, 18.7.2009, str. 27.