Language of document :

A Közszolgálati Törvényszék (első tanács) 2011. szeptember 27-i ítélete - Whitehead kontra Európai Központi Bank

(F-98/09. sz. ügy)1

(Közszolgálat - Az EKB személyi állománya - A fizetések és prémiumok éves áttekintése - A 2008. évi áttekintés - Éves értékelés - Mérlegelési szempontok - A személyzeti bizottsággal folytatott konzultáció - A betegszabadságok figyelembevétele - Célok meghatározása)

Az eljárás nyelve: angol

Felek

Felperes: Sarah Whitehead (Frankfurt-am-Main, Németország) (képviselők: L. Levi és M. Vandenbussche ügyvédek)

Alperes: Európai Központi Bank (képviselők: kezdetben F. Feyerbacher és G. Nuvoli meghatalmazottak, segítőjük: B. Wägenbaur ügyvéd; később E. Carlini és G. Nuvoli meghatalmazottak, segítőjük: B. Wägenbaur ügyvéd)

Az ügy tárgya

Egyrészt a felperes kérelme, hogy a Közszolgálati Törvényszék semmisítse meg az EKB határozatát amely 2 pontos fizetésemelést hagyott jóvá számára a 2008-as évre az éves fizetési és prémium áttekintés (Annual Salary and Bonus Review) keretében és fizesse meg számára a ténylegesen kapott és a részére jog szerint járó fizetésemelés közötti különbséget. Továbbá a felperes nem vagyoni kártérítési kérelme

Az ítélet rendelkező része

A Közszolgálati Törvényszék a keresetet elutasítja.

S. Whitehead maga viseli saját költségeit, valamint köteles viselni az Európai Központi Bank részéről felmerült költségeket.

____________

1 - HL C 24., 2010.1.30., 82. o.