Language of document :

A Közszolgálati Törvényszék (harmadik tanács) 2011. szeptember 14-i ítélete - Hecq kontra Bizottság

(F-47/10. sz. ügy)1

(Közszolgálat - Tisztviselők - Szociális biztonság - Foglalkozási megbetegedés - A személyzeti szabályzat 73. és 78. cikke - Az orvosi bizottság véleményének szabályszerűsége - A részleges végleges rokkantság elismerésének megtagadása)

Az eljárás nyelve: francia

Felek

Felperes: André Hecq (Chaumont-Gistoux, Belgium) (képviselő: L. Vogel ügyvéd)

Alperes: Európai Bizottság (képviselők: J. Currall és D. Martin meghatalmazottak, segítőjük: J.-L. Fagnart ügyvéd)

Az ügy tárgya

A Bizottság azon határozatainak megsemmisítése iránti kérelem, amelyek megtagadták a felperesnek a személyzeti szabályzat 73. cikke szerinti részleges végleges rokkantsága elismerését, és a felperest kötelezték az orvosi bizottság munkája során felmerült költségek és orvosi munkadíjak egy részének viselésére

Az ítélet rendelkező része

Már nem szükséges határozni az Európai Bizottság 2009. szeptember 7-i határozatainak annyiban történő megsemmisítése iránti kereseti kérelmekről, amennyiben e határozatok A. Hecq-et kötelezik azon orvos költségeinek és munkadíjának viselésére, akit A. Hecq a képviseletének az orvosi bizottság munkája keretében történő ellátása érdekében meghatalmazott, valamint az orvosi bizottság azon harmadik orvosa költségei és munkadíja felének viselésére is, akit közös megegyezéssel jelöltek ki.

A Közszolgálati Törvényszék a 2009. szeptember 7-i határozatok annyiban történő megsemmisítése iránti kereseti kérelmeket, amennyiben e határozatok megtagadják A. Hecq rokkantsága végleges mértékének elismerését, mint megalapozatlanokat elutasítja.

A Közszolgálati Törvényszék A. Hecq-et kötelezi valamennyi költség viselésére.

____________

1 - HL C 221., 10.8.14., 61. o.