Language of document :

Sodba Sodišča za uslužbence (prvi senat) z dne 2. oktobra 2012 - Psarras proti ENISA

(Zadeva F-118/10)

(Javni uslužbenci - Raporeditev - Prerazporeditev - Interes službe - Dopust iz osebnih razlogov)

Jezik postopka: francoščina

Stranki

Tožeča stranka: Aristidis Psarras (Héraklion, Grčija) (zastopnika: sprva É. Boigelot in S. Woog, odvetnika, nato É. Boigelot, odvetnik)

Tožena stranka: Evropska agencija za varnost omrežij in informacij (zastopniki: E. Maurage, zastopnik, skupaj z D. Waelbroeck in A. Duron, odvetnika)

Predmet

Javni uslužbenci - Prvič, razglasitev ničnosti odločbe o razrešitvi tožeče stranke z njegove funkcije računovodje agencije in o imenovanju druge osebe na isto delovno mesto. Drugič, predlog, da se tožeči stranki plača odškodnino za škodo, ki je nastala zaradi izpodbijanih aktov in ker naj bi bila žrtev nadlegovanja.

Izrek

1.    Odločba upravnega odbora Evropske agencije za varnost omrežij in informacij z dne 7. februarja 2010 o razrešitvi A. Psarrasa z njegove funkcije računovodje agencije s takojšnjim učinkom in o imenovanju g. X, uslužbenca, zadolženega za proračun, na delovno mesto računovodje za nedoločen čas in odločba z dne 1.marca 2010, ki jo je nato sprejel izvršni direktor, o premestitvi A. Psarrasa na novo delovno mesto se razglasita za nični.

2.    V preostalem delu se tožbo zavrne.

3.    Evropska agencija za varnost omrežij in informacij nosi svoje stroške in stroške A. Psarrasa.

____________

1 - UL C 63, 26.2.2011, str. 34.