Language of document :

Hotărârea Tribunalului Funcției Publice (Camera a doua) din 16 septembrie 2013 – Wurster/EIGE

(Cauzele conexate F-20/12 și F-43/12)1

(Funcție publică – Personalul EIGE – Agent temporar – Procedură de evaluare a aptitudinilor de conducere ale agenților EIGE care au fost repartizați de curând într-un post de conducere de nivel mediu – Schimbare a repartizării într-un post care nu este de conducere – Dreptul de a fi ascultat – Domeniul de aplicare al legii – Examinare din oficiu – Substituire a motivelor efectuată din oficiu de instanță)

Limba de procedură: franceza

Părțile

Reclamantă: Barbara Wurster (Vilnius, Lituania) (reprezentanți: inițial T. Bontinck și S. Woog, avocați, ulterior T. Bontinck și S. Greco, avocați)

Pârât: Institutul European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (EIGE) (reprezentant: M. Velardo, avocat)

Obiectul

Pe de o parte, cerere de anulare a deciziei pârâtului de schimbare a repartizării reclamantei din postul de șef de operațiuni într-un post de șef de echipă care nu necesită competențe manageriale. Pe de altă parte, cerere de anulare a deciziei directoarei EIGE prin care a fost respinsă cererea reclamantei de obținere a indemnizației de conducere pentru perioada cuprinsă între 1 iunie și 30 septembrie 2011DispozitivulAnulează decizia din 8 septembrie 2011 a directoarei Institutului European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați de a schimba repartizarea doamnei Wurster și de a o repartiza în postul de șef de echipă al centrului de resurse și de documentare.Respinge în rest acțiunile.Institutul European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați suportă propriile cheltuieli de judecată și este obligat să suporte cheltuielile de judecată efectuate de doamna Wurster.