Language of document :

A Közszolgálati Törvényszék (második tanács) 2014. április 10-i ítélete – Nieminen kontra Tanács

(F-81/12. sz. ügy)1

(Közszolgálat – Előléptetés – A 2010. évre vonatkozó előléptetési eljárás – A 2011. évre vonatkozó előléptetési eljárás – A felperes előléptetését mellőző határozat – Indokolási kötelezettség – Az érdemek összehasonlító vizsgálata – Nyelvi feladatokra beosztott tisztviselők és a nyelvi feladatoktól eltérő feladatokra beosztott tisztviselők – Előléptetési kvóták – Az érdemek időtartamának tartós jellege)

Az eljárás nyelve: francia

Felek

Felperes: Risto Nieminen (Kraainem, Belgium) (képviselők kezdetben: C. Abreu Caldas, S. Orlandi, A. Coolen, J.-N. Louis és É. Marchal ügyvédek, később: C. Abreu Caldas, S. Orlandi és J.-N. Louis ügyvédek)

Alperes: az Európai Unió Tanácsa (képviselők: J. Herrmann és M. Bauer meghatalmazottak)Az ügy tárgyaAzon határozatok megsemmisítése iránti kérelem, amelyek alapján a felperest nem léptették elő AD12 besorolási fokozatba a 2010. és a 2011. évre vonatkozó előléptetési időszakban.Az ítélet rendelkező részeA Közszolgálati Törvényszék a keresetet elutasítja.R. Nieminen maga viseli saját költségeit és köteles viselni az Európai Unió Tanácsa részéről felmerült költségeket.