Language of document : ECLI:EU:F:2015:2

AZ EURÓPAI UNIÓ

KÖZSZOLGÁLATI TÖRVÉNYSZÉKE

ELSŐ TANÁCSA ELNÖKÉNEK VÉGZÉSE

2015. január 15.

F‑30/14. sz. ügy

Herman Speyart

kontra

Európai Bizottság

„Közszolgálat – Fegyelmi eljárás – Fegyelmi intézkedés – A »Kinderbijslag« mint máshonnan kapott ugyanolyan jellegű támogatás bejelentésének elmulasztása – A felperes elállása – Törlés”

Tárgy:      Az EAK‑Szerződésre annak 106a. cikke alapján alkalmazandó EUMSZ 270. cikk alapján benyújtott kereset, amelyben H. Speyart az Európai Bizottság 2003. június 18‑i határozatának megsemmisítését kérte, amelyben az amiatt alkalmazott a felperessel szemben állandó jellegű alacsonyabb besorolási fokozatba sorolás fegyelmi szankciót, mivel a felperes elmulasztotta vele közölni, hogy az Európai Unió tisztviselőinek személyzeti szabályzata 67. cikke (2) bekezdése szerinti, eltartott gyermekek után járó családi támogatásokon felül – ráadásul már 1997. április 1‑jétől – ugyanilyen jellegű nemzeti támogatásban is részesült, amely azt eredményezte, hogy a felperes és házastársa – aki szintén az Európai Unió tisztviselője – összesen 39 380 euró összeget vett fel jogalap nélkül.

Határozat:      Az első tanács elnöke elrendelte az F‑30/14. sz. ügynek a Közszolgálati Törvényszék nyilvántartásából való törlését. H. Speyart maga viseli saját költségeit és köteles viselni az Európai Bizottság részéről felmerült költségeket.

Összefoglaló

Bírósági eljárás – Költségek – A másik fél hozzáállásával nem indokolt elállás

(AKözszolgálati Törvényszék eljárási szabályzata,84. cikk, és 103. cikk, (5) bekezdés)