Language of document :

Recurs introdus la 26 martie 2019 de Bena Properties Co. SA împotriva Hotărârii Tribunalului (Camera a cincea) din 16 ianuarie 2019 în cauza T-412/16, Bena Properties/Consiliul

(Cauza C-260/19 P)

Limba de procedură: franceza

Părțile

Recurentă: Bena Properties Co. SA (reprezentant: E. Ruchat, avocat)

Cealaltă parte din procedură: Consiliul Uniunii Europene

Concluziile recurentei

Declararea recursului ca fiind admisibil și fondat;

în consecință, anularea Hotărârii din 16 ianuarie 2019, Bena Properties/Consiliul, T-412/16.

Statuând pe cale de dispoziții noi:

anularea Deciziei (PESC) 2016/850 din 27 mai 2016 și a actelor subsecvente de executare, în măsura în care o privesc pe recurentă;

obligarea Consiliului la plata cheltuielilor de judecată.

Motivele și principalele argumente

Primul motiv se întemeiază pe o eroare de drept întrucât Tribunalul a încălcat dreptul recurentei, consacrat la articolul 41 din Carta drepturilor fundamentale, de a fi ascultată anterior adoptării unor noi măsuri restrictive.

Al doilea motiv se întemeiază pe o eroare de drept și pe o denaturare a faptelor întrucât Tribunalul a ignorat articolele depuse de recurentă în susținerea acțiunii sale în anulare pentru a demonstra că nu susține regimul sirian.

Al treilea motiv se întemeiază pe o eroare de drept întrucât Tribunalul nu a declarat nelegale dispozițiile 27 și 28 din Decizia 2013/255/PESC, potrivit cărora apartenența la familia Al-Assad sau la familia Makhlouf constituie un criteriu autonom care justifică impunerea unei sancțiuni, inversând cu aceeași ocazie sarcina probei.

____________