Language of document :

Zahtjev za prethodnu odluku koji je 1. listopada 2019. uputio Specializiran nakazatelen sad (Bugarska) – kazneni postupak protiv HP-a

(predmet C-724/19)

Jezik postupka: bugarski

Sud koji je uputio zahtjev

Specializiran nakazatelen sad

Stranka glavnog postupka

HP

Prethodna pitanja

Je li u skladu s člankom 2. točkom (c) podtočkom i. Direktive 2014/411 i načelom ekvivalentnosti nacionalni propis (članak 5. stavak 1. točka 1. Zakona za Evropejskata zapoved za razsledvane (Zakon o europskom istražnom nalogu)) prema kojem je u predsudskoj fazi kaznenog postupka državni odvjetnik nadležno tijelo za izdavanje europskog istražnog naloga koji se odnosi na prosljeđivanje podataka o prometu i lokaciji u vezi s telekomunikacijama, dok je u sličnim domaćim slučajevima nadležno tijelo za to sudac?

Zamjenjuje li se sudski nalog, koji je potreban prema nacionalnom pravu države izdavateljice, priznavanjem takvog europskog istražnog naloga od strane nadležnog tijela države izvršiteljice (državni odvjetnik ili istražni sudac)?

____________

1     Direktiva 2014/41/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 3. travnja 2014. o Europskom istražnom nalogu u kaznenim stvarima (SL 2014., L 130, str. 1.).