Language of document :

A Közszolgálati Törvényszék (harmadik tanács) 2006. december 13-i ítélete - José António de Brito Sequeira Carvalho kontra az Európai Közösségek Bizottsága

(F-17/05. sz. ügy)1

(Tisztviselők - Betegszabadság - Betegszabadságra helyezés hivatalból)

Az eljárás nyelve: francia

Felek

Felperes: José António de Brito Sequeira Carvalho (Brüsszel, Belgium) (képviselők: K. H. Hagenaar, majd O. Martins és M. Boury ügyvédek)

Alperes: az Európai Közösségek Bizottsága (képviselők: J. Currall, majd D. Martin, segíti C. Falmagne ügyvéd)

Az ügy tárgya

Egyrészt a Bizottság felperest hivatalból betegszabadságra helyező határozatának nemlétezővé nyilvánítása és az állítólagosan a felperes jogait sértő magatartás tanúsításának megtiltása, másrészt kártérítés iránti kérelem

Az ítélet rendelkező része

A Közszolgálati Törvényszék az Európai Közösségek Bizottságának 2004. július 13-i, J. A. de Brito Sequeira Carvalho számára a Bizottság épületeibe való belépést megtiltó határozatát megsemmisíti.

A Közszolgálati Törvényszék az Európai Közösségek Bizottságának 2004. szeptember 22-i, J. A. de Brito Sequeira Carvalho hivatalból betegszabadságra helyezését hat hónappal meghosszabbító határozatát és az e szabadságot ezt követően meghosszabbító határozatokat megsemmisíti.

A Közszolgálati Törvényszék a kereseti kérelmeket ezt meghaladó részükben elutasítja.

Az Európai Közösségek Bizottsága viseli saját költségeit és a felperes költségeinek kétharmadát.

____________

1 - HL C 155., 2005.6.25. (eredetileg az Európai Közösségek Elsőfokú Bírósága előtt T-145/05. számon nyilvántartásba vett és 2005. december 15-én végzéssel az Európai Unió Közszolgálati Törvényszékéhez áttett ügy)