Language of document : ECLI:EU:F:2008:126

A KÖZSZOLGÁLATI TÖRVÉNYSZÉK ÍTÉLETE

(második tanács)

2008. október 9.

F‑49/06. sz. ügy

Bart Nijs

kontra

az Európai Közösségek Számvevőszéke

„Közszolgálat – Tisztviselők – Előléptetés – A 2005. évi előléptetési időszak”

Tárgy: Az EK 236. cikk és az EA 152. cikk alapján benyújtott kereset, amelyben B. Nijs az őt 2005‑ben nem előléptető határozat, valamint „valamennyi, azzal összefüggő és/vagy abból következő határozat” megsemmisítését kéri, illetve a Számvevőszék arra kötelezését, hogy térítse meg az által állítólag elkövetett szabálytalanságok miatt a felperest ért összes vagyoni és nem vagyoni kárt.

Határozat: A Közszolgálati Törvényszék a keresetet részben mint elfogadhatatlant, részben mint megalapozatlant elutasítja. A Közszolgálati Törvényszék a felperest kötelezi valamennyi költség viselésére.

Összefoglaló

Eljárás – Költségek – Szükségtelenül vagy rosszhiszeműen okozott költségek

(Az Elsőfokú Bíróság eljárási szabályzata, 87. cikk, 3. §, második bekezdés)

Alkalmazni kell az Elsőfokú Bíróság eljárási szabályzata 87. cikke 3. §‑ának második bekezdését, és kötelezni kell az összes eljárási költség megfizetésére azt a tisztviselőt, aki olyan különösen eltúlzott, támadó jogalapokat terjeszt elő, amelyek a kereset tárgya vagy egyéb jogi bizonyítás szempontjából jelentőséggel nem rendelkező nagyszámú feltételezésen és gyanúsításon alapulnak, és amelynek bizonyos részeit és megfogalmazásait egyébként törölni kellett azok rágalmazó jellege miatt.

(lásd a 81. és 82. pontot)