Language of document : ECLI:EU:F:2008:2

A KÖZSZOLGÁLATI TÖRVÉNYSZÉK ELSŐ TANÁCSA ELNÖKÉNEK VÉGZÉSE

2008. január 22.

F‑106/06. sz. ügy

Anže Erbežnik

kontra

Európai Parlament

„Egyezség útján történő rendezés a Közszolgálati Törvényszék kezdeményezésére – Törlés”

Tárgy: Az EK 236. cikk és az EA 152. cikk alapján benyújtott kereset, amelyben az A. Horvattal élettársi kapcsolatban élő A. Erbežnik lényegében a Parlament azon határozatának megsemmisítését kéri, amely neki a háztartási támogatásra nem jogosult tisztviselőknek előírt mértékű beilleszkedési támogatást ítélt meg; a felperes keresete különösen az említett támogatás első harmadára irányul, amelyet a személyzeti szabályzat VII. melléklete 5. cikkének (1) bekezdése, valamint az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 24. cikke értelmében, az általa 2005 májusában benyújtott kérelmet követően, a 2005. június 2‑án e célból meghozott parlamenti határozat alapján fizettek ki neki; másodlagosan a felperes azt kéri, hogy a Közszolgálati Törvényszék kötelezze a Parlamentet arra, hogy a támogatásnak a 2005. augusztusi házasságkötését követően kifizetett részei esetében vegye figyelembe a családi állapotának megváltozását.

Határozat: Az első tanács elnöke elrendelte az F‑106/06. sz., Erbežnik kontra Parlament ügynek a Közszolgálati Törvényszék nyilvántartásából való törlését. A Parlament köteles a felperesnek 6000 eurót fizetni a felperesnél felmerült költségek fedezésére. A Parlament maga viseli saját költségeit.

Összefoglaló

Tisztviselők – Kereset – A Közszolgálati Törvényszék előtti jogvita egyezség útján történő rendezése – A nyilvántartásból való törlés

(A Közszolgálati Törvényszék eljárási szabályzata, 69. és 74. cikk)