Language of document : ECLI:EU:F:2010:39

A KÖZSZOLGÁLATI TÖRVÉNYSZÉK MÁSODIK TANÁCSA ELNÖKÉNEK VÉGZÉSE

2010. május 5.

F‑70/09. sz. ügy

Vladimir Nikolchov

kontra

Európai Bizottság

„Egyezség útján történő rendezés a Közszolgálati Törvényszék kezdeményezésére – Törlés”

Tárgy: Az EK 236. cikk és az EA 152. cikk alapján benyújtott kereset, amelyben V. Nikolchov – 2008. október 1‑je és 2009. január 15. között a Bizottság szerződéses alkalmazottja, majd 2009. január 16. óta ugyanezen intézmény tisztviselője – azt kéri, hogy a Közszolgálati Törvényszék egyrészt felvétele helyeként Szófiát (Bulgária) határozza meg, másrészt az Európai Unió egyéb alkalmazottaira vonatkozó alkalmazási feltételeinek 92. cikke és 25. cikke, valamint az Európai Unió tisztviselőinek személyzeti szabályzata VII. mellékletének 10. cikke alapján rendelje el napidíj folyósítását a felperes próbaideje alatt, illetve további egy hónapnyi időtartamra.

Határozat: A Közszolgálati Törvényszék második tanácsának elnöke elrendeli az F‑70/09. sz., Nikolchov kontra Bizottság ügynek a Közszolgálati Törvényszék nyilvántartásából való törlését. A Közszolgálati Törvényszék megállapítja, hogy a felperes eláll a keresetétől, beleértve a költségekre vonatkozó kérelmeket. A Közszolgálati Törvényszék megállapítja, hogy Bizottság a felperes származási helyeként Szófiát (Bulgária) határozza meg a 2009. évre visszamenő hatállyal, és megtéríti a felperes e városból való elköltözésének költségeit, amennyiben a felperes megfelel a személyzeti szabályzat VII. mellékletének 9. cikkében foglalt egyéb feltételeknek. A Bizottság 2500 euró átalányösszeget fizet a felperesnek ez utóbbi költségeinek részbeni viselése címén. A felperes maga viseli a fennmaradó költségeit. A Bizottság maga viseli saját költségeit.

Összefoglaló

Tisztviselők – Kereset – A Közszolgálati Törvényszék előtti jogvita egyezség útján történő rendezése – A nyilvántartásból való törlés

(A Közszolgálati Törvényszék eljárási szabályzata, 69. és 74. cikk)