Language of document :

Sodba Sodišča za uslužbence (prvi senat) z dne 9. junija 2010

Marcuccio proti Komisiji

(Zadeva F-56/09)1

(Javni uslužbenci - Uradniki - Odškodninska tožba - Dostop uprave do službenega stanovanja uradnika - Spoštovanje nedotakljivosti stanovanja in zasebnosti)

Jezik postopka: italijanščina

Stranki

Tožeča stranka: Luigi Marcuccio (Tricase, Italija) (zastopnika: G. Cipressa, nato G. Cipressa in L. Mansullo, odvetnika)

Tožena stranka: Evropska komisija (zastopniki: J. Currall in C. Berardis-Kayser, zastopnika, skupaj z A. Dal Ferrom, odvetnik)

Predmet

Razglasitev ničnosti odločbe Komisije, s katero je zavrnila predlog tožeče stranke, prvič, za povračilo škode, ki naj bi ji nastala zaradi dejstva, da so uslužbenci Komisije vstopili v njeno službeno stanovanje v Luandi 8. aprila 2002, in drugič, za izročitev kopij fotografij, narejenih ob tej priložnosti, ter uničenje vse dokumentacije v zvezi s tem dogodkom.

Izrek

1)    Evropski komisiji se naloži, da L. Marcucciu nakaže znesek 5000 EUR.

2)    Odločba Evropske komisije z dne 11. septembra 2008 se v delu, v katerem je bil z njo zavrnjen predlog L. Marcuccia z dne 24. aprila 2008 za izročitev fotografij, uničenje fotografij in posredovanje podatkov o tem uničenju, razglasi za nično.

3)    Ostali tožbeni predlogi se zavrnejo.

4)    Evropski komisiji se naloži, da poleg lastnih stroškov nosi tudi četrtino stroškov L. Marcuccia.

5)    L. Marcuccio nosi tri četrtine lastnih stroškov.

____________

1 - UL C 205, 29.8.2009, str. 48.