Language of document : ECLI:EU:F:2009:13

A KÖZSZOLGÁLATI TÖRVÉNYSZÉK ÍTÉLETE

(első tanács)

2009. február 17.

F‑38/08. sz. ügy

Amerigo Liotti

kontra

az Európai Közösségek Bizottsága

„Közszolgálat – Tisztviselők – Értékelés – Előmeneteli jelentés – 2006. évi értékelési időszak – Az értékelők által alkalmazandó értékelési szabályok”

Tárgy: Az EK 236. cikk és az EA 152. cikk alapján előterjesztett kereset, amelyben A. Liotti azt kéri, hogy a Közszolgálati Törvényszék semmisítse meg 2006. január 1‑je és december 31. közötti időszakra vonatkozó előmeneteli jelentését.

Határozat: A Közszolgálati Törvényszék A. Liotti 2006. január 1‑je és 2006. december 31. közötti időszakra vonatkozó előmeneteli jelentését megsemmisíti. A Közszolgálati Törvényszék a Bizottságot kötelezi a költségek viselésére.

Összefoglaló

Tisztviselők – Értékelés – Szakmai előmeneteli jelentés – Minden főigazgatóság vonatkozásában közös értékelési szabályokat megállapító általános végrehajtási rendelkezések

(Személyzeti szabályzat, 43. pont)

Lényeges eljárási szabály megsértésének minősül, ha valamely tisztviselő előmeneteli jelentésének elkészítése során megsértik a személyzeti szabályzat 43. cikkének az érintett intézmény által elfogadott általános végrehajtási rendelkezéseit, amelyek a tisztviselők érdemei összehasonlításának, az értékelők által javasolt érdempontok harmonizálásának és az értékelés ugyanazon főigazgatóságon belüli koherenciájának megkönnyítése érdekében a minden főigazgatóság vonatkozásában közös értékelési szabályok figyelembevételét írják elő. E szabályok alkalmazásának elmulasztása vagy nem elégséges figyelembevétele a tisztviselő értékelését alapvetően teszi jogellenessé, és igazolja annak megsemmisítését.

(lásd a 46. és 47. pontot)