Language of document :

2017. október 31-én benyújtott kereset – Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España kontra ESZT

(T-735/17. sz. ügy)

Az eljárás nyelve: spanyol

Felek

Felperes: Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España (Adicae Consumidores Críticos y Responsables) (Zaragoza, Spanyolország) (képviselő: J. Llanos Acuña ügyvéd)

Alperes: Egységes Szanálási Testület

Kérelmek

A felperes azt kéri, hogy a Törvényszék semmisítse meg és nyilvánítsa alkalmazhatatlannak a megtámadott határozatot.

Jogalapok és fontosabb érvek

A jelen kereset az Egységes Szanálási Testület 2017. június 7-i kibővített ügyvezető ülésén hozott határozata (SRB/EES/2017/08 határozat) ellen irányul, amely megállapította az Egységes Szanálási Mechanizmus működésbe hozatalát és a spanyol Banco Popular Español S. A. jogalannyal szembeni alkalmazását.

A jogalapok és főbb érvek hasonlóak a T-478/17. sz. Mutualidad General de la Abogacía és Hermandad Nacional de Arquitectos Superiores y Químicos kontra Egységes Szanálási Testület ügyben, a T-481/17. sz. Fundación Tatiana Pérez de Guzmán el Bueno és SFL kontra Egységes Szanálási Testület ügyben, a T-482/17. sz. Comercial Vascongada Recalde kontra Bizottság és Egységes Szanálási Testület ügyben, a T-483/17. sz. García Suárez és társai kontra Bizottság és Egységes Szanálási Testület ügyben, T-484/17. sz. Fidesban és társai kontra Egységes Szanálási Testület ügyben, T-497/17. sz. Sáchez del Valle és Calatrava Real State 2015 kontra Bizottság és Egységes Szanálási Testület ügyben, valamint a T-498/17. sz. Pablo Álvarez de Linera Granda kontra Bizottság és Egységes Szanálási Testület ügyben hivatkozott jogalapokhoz és főbb érvekhez.

____________