Sodba Sodišča za uslužbence (tretji senat) z dne 17. septembra 2014 – Wahlström proti Frontex

(Zadeva F-117/13)1

(Javni uslužbenci – Uslužbenci Frontexa – Začasni uslužbenec – Nepodaljšanje pogodbe za določen čas – Postopek podaljšanja pogodbe – Člen 41(2)(a) Listine Evropske unije o temeljnih pravicah – Pravica do zaslišanja – Nespoštovanje – Vpliv na smisel odločbe)

Jezik postopka: angleščina

Stranki

Tožeča stranka: Kari Wahlström (Espoo, Finska) (zastopnik: S. A. Pappas, odvetnik)

Tožena stranka: Evropska agencija za upravljanje in operativno sodelovanje na zunanjih mejah držav članic Evropske unije (zastopniki: S. Vuorensola in H. Caniard, zastopnika, D. Waelbroeck in A. Duron, odvetnika)

Predmet

Predlog za razglasitev ničnosti odločbe, da se tožeči stranki ne podaljša pogodbe o začasni zaposlitvi, na podlagi prve odločbe o nepodaljšanju njene pogodbe s strani Sodišča za uslužbence v zadevi F 87/11.Izrek1.    Odločba izvršnega direktorja Evropske agencije za upravljanje in operativno sodelovanje na zunanjih mejah držav članic Evropske unije z dne 19. februraja 2013, da se pogodba o začasni zaposlitvi K. Wahlström ne podlajša, se razglasi za nično.2.    Tožba se v preostalem zavrne.3.    Evropska agencija za upravljanje in operativno sodelovanje na zunanjih mejah držav članic Evropske unije nosi svoje stroške in se jih naloži plačilo stroškov K. Wahlström.