Uprava za protokol i posjete

Uprava za protokol i posjete organizira sve događaje i aktivnosti vezane uz predstavljanje institucije. Sastoji se od dvaju odjela (protokol i posjeti) te od jedinice „umjetnička djela”, zadužene za umjetnička djela povjerena ili posuđena instituciji.

Protokol

Odjel za protokol ima zadaću organizirati i voditi sve događaje i aktivnosti koji se odnose na predstavljanje institucije i njezinih članova. Osobito je zadužen za svečane sjednice, službene posjete te studijske posjete nacionalnih vrhovnih i ustavnih sudova i međunarodnih sudova. Odjel je također nadležan za organizaciju godišnjeg foruma s nacionalnim sucima.

Posjeti

Radi osiguranja boljeg poznavanja pravosudne institucije Europske unije, Sud u svojem sjedištu prima skupine posjetitelja i predlaže im programe prilagođene njihovim interesima (seminare za nacionalne suce, studijske posjete za pravnike i studente prava, informativne sastanke za posjetitelje nepravnike).

Svake godine Sud posjeti oko 4000 pravnika (nacionalnih sudaca, odvjetnika, sveučilišnih profesora, korporativnih pravnika itd.) i oko 10 000 drugih posjetitelja, uglavnom studenata prava.

Više informacija: – Posjeti i zahtjevi za posjete