Állás

A betöltetlen állások listája

Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO).

külső munkatársakat

Tolmácsolás az Európai Unióban

 

Az intézmény a szervezeti egységei személyi állományának tagjait túlnyomó többségben az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) által szervezett általános versenyvizsgák tartaléklistáiról veszi fel.

logo-eucareers ENBöngésszen az EU Careers honlapon az uniós intézményeknél és ügynökségeknél ideiglenesen vagy állandó jelleggel betölthető álláshelyek között. A megpályázható állások között szerződéses alkalmazotti, gyakornoki és kirendelt tisztviselői pozíciók is vannak.

Ugyanakkor a Bíróság bizonyos esetekben ideiglenes alkalmazottakat vagy kisegítő szerződéses alkalmazottakat is felvehet. Ideiglenes alkalmazottak felvétele útján elsősorban olyan álláshelyeket töltenek be, amelyekre hosszú távon a versenyvizsga sikeres résztvevőit veszik fel. Ezek olyan álláshelyeket jelentenek, amelyek betöltéséhez az időben korlátozott feladatok elvégzéséhez kapcsolódó szakmai tapasztalat szükséges. A kisegítő szerződéses alkalmazottak azokat a tisztviselőket helyettesítik, akik betegség vagy szülési szabadság miatt nem tudják feladataikat ellátni. Kisegítő szerződéses alkalmazottakat fel lehet továbbá venni a megnőtt munkateherrel szembesülő szervezeti egységek megerősítése érdekében is.

A személyi állomány három csoportra osztható: az AD csoportba tartoznak a tanácsosok és köztük a jogász-nyelvészek, az AST csoportba az adminisztrációs feladatokat ellátó asszisztensek, az AST/SC csoport pedig ügyviteli és titkársági feladatokat teljesít. Az AD csoport esetében legalább egyetemi tanulmányoknak megfelelő végzettség, az AST csoport esetében pedig legalább felsőfokú végzettség vagy pedig középfokú végzettség és legalább hároméves megfelelő szakmai tapasztalat szükséges.

Az intézményben leggyakrabban az alábbi területeken kerül sor felvételre:

Az AD csoport esetében:

  • jogi tanácsos valamelyik Hivatalban, illetve a könyvtártudomány, a kutatás és a dokumentáció területén;
  • tolmács;
  • jogász-nyelvész, akinek a feladata jogi szövegek fordítása az Európai Unió legalább két hivatalos nyelvéről;
  • informatikus.

Az AST csoport esetében:

  • titkársági asszisztens;
  • tipográfiai korrektor / nyelvi lektor;
  • informatikus.

Az AST/SC csoport esetében:

  • titkár.

A betöltetlen állások listája


A Jogi Szakfordítási Főigazgatóságok ezenkívül rendszeresen alkalmaznak külső munkatársakat.

A tolmácsoknak szóló versenyvizsgákra és a külső tolmácsoknak szóló lehetőségekre vonatkozó további információkért, kérjük, tekintse meg a Tolmácsolás az Európai Unióban elnevezésű internetes oldalunkat.

Hogyan lehet érdeklődés jelzése iránti felhívásra jelentkezni vagy spontán jelentkezést benyújtani?

Aki a Bíróságon ideiglenes alkalmazotti vagy szerződéses alkalmazotti állásra kíván jelentkezni, ezt két különböző alkalommal teheti meg: akár valamely meghatározott eljárás során az érdeklődés jelzése iránti felhívás közzétételekor, akár spontán jelentkezést benyújtva, amely a jövőben felmerülő felvételi szükségletek fedezésére szolgáló jelentkezéstárba kerül. A Bíróság a spontán jelentkezésekre számítva két állandó jelentkezési felhívást készített, egyet az AD csoport (tanácsosok), egy másikat pedig az AST (és az AST/SC) csoport számára; e felhívásokban szerepel a szervezeti egységek által leggyakrabban betölteni kívánt munkakörök tipológiája.

Ehhez a jelentkezőknek az Európai Bizottság által fenntartott EU CV Online alkalmazást kell használniuk, amely a következő címen érhető el:

https://ec.europa.eu/dgs/personnel_administration/open_applications/CV_Cand/index.cfm?fuseaction=premierAcces .

 

További információk: - Tájékoztató az adatvédelemről pdf   

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer