CURIA
rss
napredno pretraživanje
RSS

Što je „RSS“?

RSS (Really Simple Syndication ili Rich Site Summary) je tekstualan format koji omogućava automatsko i učinkovito prenošenje aktualnih naslova dostupnih na internetu, čime se izbjegava potreba da sami tražite informacije.

Što treba učiniti prilikom prvog korištenja RSS izvora?

Pretplata na izvor moguća je korištenjem RSS čitača. Nakon instalacije, RSS provjerava, ažurira te vas obavještava o novostima objavljenim na internetu.

Za izbor odgovarajućeg čitača među onima koji su dostupni na tržištu možete koristiti pretraživač po vašem izboru. Potrebno je napomenuti da različiti čitači rade na različitim operativnim sustavima, o čemu morate voditi računa prilikom vašeg izbora.

Načini pretplate razlikuju se ovisno o čitaču. Potrebne informacije pružit će vam čitač koji ste izabrali.

Nakon preuzimanja i instalacije čitača pratite upute kako biste dodali željene izvore među izvorima koje nudi CVRIA kao novi kanal.

Koje izvore informacija nudi CVRIA?

Priopćenja za tisak

RSS izvori za priopćenja za medije dostupni su na internetskoj stranici CVRIA na 23 jezika. Budući da priopćenja za medije nisu uvijek dostupna na svim jezicima, za potpunu informaciju moguće se pretplatiti na jezik vašeg izbora te na jedan od dva dodatna jezika (francuski ili engleski). U slučaju da priopćenje za medije nije dostupno na jeziku vašeg izbora, informacije će vam svejedno biti poslane na izabranom dodatnom jeziku.

Za korištenje RSS-a unesite jednu od sljedeće dvije URL adrese:

 rss-xml  HR + EN : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=hr&secondLang=en
 rss-xml  HR + FR : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=hr&secondLang=fr 

Sudska praksa

 rss-xml Sudhttp://curia.europa.eu/jcms/rssJur.jsp?jur=C&lang=hr
 rss-xml Opći sudhttp://curia.europa.eu/jcms/rssJur.jsp?jur=T&lang=hr 

.