CURIA
rss
Éves jelentés

Az Európai Unió Bíróságának Éves jelentése az Igazságszolgáltatási tevékenység és a Gazdálkodási jelentés című két részből áll. Az Európai Unió Bírósága közzéteszi Az év körképét is, amely az Éves jelentés összefoglalása.

 

Az év körképe

RA-panorama2016

Az év körképe összefoglaló képet ad az Európai Unió Bíróságának tevékenységéről igazságszolgáltatási, intézményi és igazgatási szempontból. Bemutatja a legfontosabb ítéleteket, elmagyarázva azok jelentőségét az európai polgárok számára, valamint a képeknek, infografikának és statisztikáknak köszönhetően áttekintést nyújt azokról az eseményekről, amelyek az évet jellemezték.

pdf icon Az év körképe

 

 

Igazságszolgáltatási tevékenység

RA-jud2016

A jelentésnek ez a része részletesen bemutatja a Bíróság, a Törvényszék és a Közszolgálati Törvényszék igazságszolgáltatási tevékenységét, elemezve – a teljes szöveg felé mutató linkekkel kiegészített – ítélkezési gyakorlatot és ismertetve az éves igazságügyi statisztikákat.

pdf icon Igazságszolgáltatási tevékenység   pdf icon Korábbi kiadások

 

 

 

Gazdálkodási jelentés (A megbízott engedélyezésre jogosult tisztviselő éves jelentése)

RA GEST

Minden évben az alkalmazandó pénzügyi szabályok alapján az intézmény megbízott engedélyezésre jogosult tisztviselője az Unió költségvetési hatóságai felé az intézmény előirányzatai és kiadásai kezeléséről éves tevékenységi jelentés formájában számol be. E jelentés – amelyet Gazdálkodási jelentésnek hívnak – többek között az intézmény által a számára kiutalt forrásoknak köszönhetően elért eredményeket és a belső kontrollrendszerek működését mutatja be.

pdf icon Version française   pdf icon English version

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

.