Éves jelentés

Az Európai Unió Bíróságának Éves jelentése az Igazságszolgáltatási tevékenység és a Gazdálkodási jelentés című két részből áll. Az Európai Unió Bírósága közzéteszi Az év körképét is, amely az Éves jelentés összefoglalása.

         

2020

 

Az év körképe

Az év körképe összefoglaló képet ad az Európai Unió Bíróságának tevékenységéről igazságszolgáltatási, intézményi és igazgatási szempontból. Bemutatja a legfontosabb ítéleteket, elmagyarázva azok jelentőségét az európai polgárok számára, valamint a képeknek, infografikának és statisztikáknak köszönhetően áttekintést nyújt azokról az eseményekről, amelyek az évet jellemezték.

Rapport annuel 2020. Panorama de l'année

 Az év körképe pdf icon

Korábbi kiadások

 

 

pixel-gold2

     

Igazságszolgáltatási tevékenység

A jelentésnek ez a része részletesen bemutatja a Bíróság és a Törvényszék igazságszolgáltatási tevékenységét, elemezve – a teljes szöveg felé mutató linkekkel kiegészített – ítélkezési gyakorlatot és ismertetve az éves igazságügyi statisztikákat.

Rapport annuel 2020. Activité judiciaire

Igazságszolgáltatási tevékenység pdf icon

Korábbi kiadások

 

pixel-gold

Gazdálkodási jelentés
(A megbízott engedélyezésre jogosult tisztviselő éves jelentése)

Minden évben az alkalmazandó pénzügyi szabályok alapján az intézmény megbízott engedélyezésre jogosult tisztviselője az Unió költségvetési hatóságai felé az intézmény előirányzatai és kiadásai kezeléséről éves tevékenységi jelentés formájában számol be. E jelentés – amelyet Gazdálkodási jelentésnek hívnak – többek között az intézmény által a számára kiutalt forrásoknak köszönhetően elért eredményeket és a belső kontrollrendszerek működését mutatja be.

Rapport de gestion 2020

Version française pdf icon

 English version pdf icon

Korábbi kiadások