Palvelut tiedotusvälineille

Viestintäyksikkö antaa tietoa unionin tuomioistuimen ja unionin yleisen tuomioistuimen lainkäyttötoiminnasta.

Tuomioistuimet ilmoittavat kantansa yksinomaan ratkaisuissaan. Viestintäyksikkö ei siis toimi niiden puhemiehenä.

Viestintäyksikkö julkaisee yhdellä tai useammalla kielellä lehdistötiedotteita, joista ilmenevät nopeasti tuomioiden ja ratkaisuehdotusten olennaiset kohdat. Lehdistölle voidaan antaa tietoja myös tietyistä tapahtumista (juhlalliset istunnot, viralliset vierailut).

Lehdistötiedotteisiin on mahdollista tutustua Curia-sivustolla tai älypuhelimille ja taulutietokoneille (Android ja Apple) tarkoitetulla sovelluksella, ja ne voi saada käyttöönsä myös RSS-syötteen avulla.

Yksiköllä on lisäksi kaksi Twitter-tiliä, @CourUEPresse (ranskankielinen) ja @EUCourtPress (englanninkielinen), joita käytetään tietojen lähettämiseen unionin tuomioistuimen työskentelystä ja tärkeistä tapahtumista.

Toimittajat voivat niin ikään ottaa yhteyttä johonkin yksikön työntekijään ja kirjoittautua luetteloon saadakseen lehdistötiedotteita ja muita yksittäisiä tietoja istuntokalenterista sähköpostitse (Tietoa tietosuojasta).

Istuntokalenteri kattaa viiden viikon pituisen ajanjakson, ja siinä mainitaan suullisten käsittelyjen ajat sekä julkisasiamiesten ratkaisuehdotusten ja tuomioiden julistamispäivät. Siinä on myös yleisiä tietoja käsiteltävistä asioista.

Tuomioiden ja ratkaisuehdotusten koko teksti on tavallisesti luettavissa Curia-sivustolla kello 12:sta (CET) lähtien julistamispäivänä.

Toimivaltaisen kieliryhmän vastuuhenkilö voi lisäksi järjestää haastatteluja tuomareiden ja julkisasiamiesten kanssa.

Yksikössä on myös media-alan ammattilaisia, jotka voivat selittää oikeudellista terminologiaa ja unionin tuomioistuimien ratkaisuissa tarkasteltuja oikeuskysymyksiä.

 

Katso myös:
- Viestintäyksikön työntekijät
Lehdistötiedotteet
- RSS-syöte
Twitterin toimintaperiaatteet
- Istuntokalenteri
- Oikeuskäytännön hakulomake