Servicii pentru presă

Unitatea presă și informare furnizează informații disponibile privind activitatea și jurisprudența Curții de Justiție și a Tribunalului.

Cele două instanțe se exprimă exclusiv prin intermediul deciziilor lor. Unitatea presă și informare nu este, prin urmare, purtătorul lor de cuvânt.

Unitatea difuzează, în una sau în mai multe limbi, comunicate de presă care permit înțelegerea rapidă a punctelor esențiale din hotărâri și din concluzii. Anumite evenimente (ședințe solemne, vizite protocolare) pot face de asemenea obiectul unei informări pentru presă.

Aceste comunicate pot fi consultate pe site‑ul Curia sau prin intermediul unei aplicații pentru smartphone și tabletă (Android și Apple) și sunt de asemenea disponibile prin intermediul unui flux RSS.

Unitatea gestionează de asemenea două conturi Twitter, @CourUEPresse (în franceză) și @EUCourtPress (în engleză), utilizate pentru difuzarea de informații despre activitatea Curții și despre evenimente importante.

Jurnaliștii pot contacta de asemenea pe unul dintre colaboratorii unității și se pot înscrie pe o listă pentru a primi prin e‑mail comunicatele de presă, precum și alte informații precise privind calendarul (Informare privind protecția datelor).

Calendarul acoperă o perioadă de cinci săptămâni și anunță ședințele destinate ascultării pledoariilor, lecturii concluziilor și pronunțării hotărârii. Acesta cuprinde de asemenea informații generale privind cauzele aflate pe rol.

Textul integral al hotărârilor și al concluziilor este disponibil pe site‑ul Curia, în general începând cu ora 12 CET a zilei pronunțării.

Pe de altă parte, se pot organiza întâlniri cu judecătorii și cu avocații generali de către responsabilii celulei lingvistice competente.

În fine, unitatea se află la dispoziția profesioniștilor din domeniul media pentru a oferi toate explicațiile referitoare la terminologia juridică și la problemele de drept abordate în deciziile instanțelor Uniunii.

 

Informații suplimentare:

- Echipa serviciului presă și informare
Comunicate de presă
- Flux RSS
Politica de utilizare a Twitter
- Calendar
- Formular de căutare în jurisprudență