Fenntarthatóság

Az Európai Unió a környezetvédelmi kötelezettségvállalások tekintetében világviszonylatban az élvonalban jár.

Az Európai Unió Bírósága, mint intézmény szintén nagy jelentőséget tulajdonít e kérdés kezelésének, és úgy döntött, hogy az EMAS (Eco Management and Audit Scheme) környezetvédelmi vezetési rendszer használatával határozottan és meggyőződéssel elkötelezi magát e területen. 2016. december 15-én Carole Dieschbourg, a luxemburgi környezetvédelmi miniszter megerősítette intézményünk nyilvántartásba vételét a fenti szabályozás keretében.

Alább találja az EMAS rendszerrel összefüggő kulcsfontosságú dokumentumokat. E francia nyelven rendelkezésre álló dokumentumok nyilvánosan elérhetők:

 

A környezetvédelmi politika rögzíti intézményünk környezettel kapcsolatos elveit és általános célkitűzéseit.

 

A környezetvédelmi nyilatkozat a nyilvánosság és minden érdeklődő rendelkezésére álló dokumentum, amelyben szervezetünk bemutatja tevékenységeit, azoknak a környezetre gyakorolt hatását, a környezetvédelmi teljesítmény javítása érdekében tett kötelezettségvállalásokat és az ennek tárgyában tett erőfeszítéseket.

 

EMAS rendszere keretében az Európai Unió Bírósága először a 2010. évre vonatkozóan megállapította a tevékenységei által előidézett üvegházhatásúgáz-kibocsátások kezdeti értékelését. E szénmérleget rendszeresen naprakésszé tesszük.

 

Annak érdekében, hogy javuljon az épületek energetikai teljesítménye, és csökkenjen az energiafogyasztás, valamint az üvegház hatású gázok kibocsátása az építőiparban, a Luxemburgi Nagyhercegség szabályozta az épületek energetikai teljesítményét.

E szabályozás jogi követelményeket fektet le. A certificat de performance énergétique (energetikai tanúsítvány) – az ún. „energetikai útlevél” – minőségi védjegy az épületek energetikai teljesítménye terén.

 

 

 EMAS-icon

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer