Piškotki

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati.

Nadzor nad piškotki

Po želji lahko nadzorujete in/ali izbrišete piškotke. Za več informacij obiščite aboutcookies.org. Vse piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete in večino brskalnikov lahko nastavite tako, da preprečijo njihovo namestitev. Vendar boste v tem primeru morda morali ročno vnesti nekatere nastavitve vsakič, ko boste obiskali spletišče, nekatere storitve in funkcionalnosti pa mogoče ne bodo delovale. 

Kako uporabljamo piškotke?

Številne naše strani uporabljajo piškotke, ki si zapomnijo:

  • vaše nastavitve, denimo jezik, barvne nastavitve ali velikost pisave,
  • če ste že odgovorili na anketno vprašanje v pojavnem oknu o tem, ali ste zadovoljni z vsebino spletišča (torej se vprašanje ne bo znova pojavilo),
  • če soglašate (ali ne) z uporabo piškotkov na tem spletišču.

Omogočanje piškotkov ni nujno potrebno za delovanje spletišča, vendar pripomorejo k učinkovitejšemu brskanju. Piškotke lahko izbrišete ali blokirate, vendar potem nekateri elementi spletne strani morebiti ne bodo več delovali, kot je bilo predvideno.

Informacije, ki jih zbiramo s piškoti, se ne uporabljajo za ugotavljanje istovetnosti uporabnika in podatki o brskalnih navadah so v celoti pod našim nadzorom. Ti piškotki se ne uporabljajo za druge namene, razen tistih, ki so tukaj navedeni.

YouTube

Za videoposnetke, ki prikazujejo delo Sodišča, uporabljamo YouTube. YouTube ima lastne piškotke in politiko varstva zasebnosti, nad katerimi nimamo nadzora. Piškotki YouTube se shranijo, ko kliknete na videoposnetek.

Europa Analytics

Europa Analytics je služba Evropske komisije, ki meri uspešnost in učinkovitost internetnih strani evropskih institucij. Upravlja jo Evropska komisija za račun vseh institucij, organov, uradov in agencij EU. Sledenje uporabnikom je samodejno z uporabo lastnih trajnih piškotkov na spletnem mestu Curia (curia.europa.eu).

Uporablja analitično platformo z odprto kodo („open source“), Piwik, ki jo v celoti nadzoruje Evropska komisija. Ta platforma omogoča varstvo osebnih podatkov končnih uporabnikov z ukrepi, kot je anonimizacija IP naslova, in z mehanizmom, ki uporabnikom mogoča izključitev, da se njihovo iskanje po spletu ne bi uporabljalo v analitične namene.

Sledenje z orodjem Piwik lahko onemogočite (opt-out). Če si premislite, lahko to možnost sledenja z orodjem Piwik ponovno omogočite (opt-in)

Če onemogočite možnost sledenja z orodjem Piwik, to ne vpliva na iskanje po straneh spletnega mesta Curia.

Več o Europa Analytics