Zaštita osobnih podataka na stranici Curia

Europska unija privržena je poštovanju privatnosti i zaštiti osobnih podataka.

Politika Suda Europske unije u području zaštite pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka u institucijama, tijelima, uredima i agencijama Unije temelji se na Uredbi (EU) 2018/1725 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2018.

Na ovoj stranici nalaze se objašnjenja o obradi osobnih podataka koja se provodi u okviru posjeta internetskoj stranici Suda Europske unije.

Više informacija o obradi osobnih podataka koju provodi institucija u okviru svojih različitih dužnosti dostupno je u rubrici „Zaštita osobnih podataka” u izborniku „Institucija”.

 

Posjet internetskoj stranici Suda Europske unije i njezina upotreba

Posjet internetskoj stranici Suda Europske unije i njezina upotreba katkad zahtijevaju obradu određenih osobnih podataka.

Obrasci

Stranica sadržava obrasce za kontakt sa službama Suda Europske unije odnosno obrasce za podnošenje zahtjeva tim službama. Ti obrasci predviđaju da se, kako bi se moglo prikladno odgovoriti na zahtjev, moraju dati određeni osobni podaci.

Službe kojima su potrebne te informacije obrađuju ih u skladu s gore navedenom uredbom, a dotični obrasci sadržavaju naputak o zaštiti osobnih podataka, koji opisuje način na koji institucija upotrebljava podatke i cilj obrada.

Voditelj svake od tih obrada naveden je u odgovarajućim napucima. Napuci također sadržavaju informacije o Vašim pravima u području zaštite osobnih podataka i o osobama kojima se možete obratiti ako imate pitanja o obradi tih podataka.

Kolačići

Na ovoj se stranici koriste kolačići za njezino pravilno funkcioniranje i lakše pregledavanje sadržaja.

U pogledu određenih usluga moguće je da će se na Vaše računalo instalirati kolačići koji potječu od treće strane. To je osobito slučaj pri pregledavanju videa YouTube ili kad korisnik pristane na praćenje svojeg pregledavanja radi analize i poboljšanja stranice.

Više informacija o korištenju kolačićima i načinu njihova brisanja odnosno onemogućavanju njihova primanja možete pronaći na podstranici o kolačićima.

Društvene mreže

Sud Europske unije koristi se i društvenim mrežama radi komunikacije s javnošću. Među ostalim, riječ je o kanalu YouTube Suda Europske unije i računu Twitter Uprave za komunikaciju.

Na stranici se također nudi mogućnost dijeljenja informacija posredstvom Facebooka, Twittera, LinkedIna, Pinteresta ili Reddita.

Tim mrežama možete pristupiti korištenjem gumba koji se nalaze na stranici Suda Europske unije. Te društvene mreže imaju vlastite politike zaštite privatnosti. Kada pristupate tim stranicama, napuštate stranicu Suda Europske unije, a Vaše osobne podatke obrađuju te društvene mreže. Pozivamo Vas da provjerite njihovu politiku u području poštovanja privatnosti.

Na stranici Suda moguće je i izravno pregledavanje videa YouTube. U tom je slučaju moguće korištenje kolačićima ili drugim sredstvima praćenja koja potječu s YouTubea. Kako bi se izbjeglo to praćenje, možete pregledati savjete koji se nalaze na našoj podstranici o kolačićima.

Tko je tko

Stranica također sadržava poveznicu prema službenom imeniku Europske unije, kojim upravlja Ured za publikacije Europske unije. Kada pristupate stranici koja sadržava taj imenik, napuštate stranicu Suda Europske unije te se u području poštovanja privatnosti počinje primjenjivati politika Ureda za publikacije.

Kontakt

Službenik za zaštitu podataka

Službenik za zaštitu podataka osigurava primjenu odredaba Uredbe (EU) 2018/1725 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka u institucijama, tijelima, uredima i agencijama Unije i o slobodnom kretanju takvih podataka kad Sud Europske unije obavlja svoje nepravosudne dužnosti i savjetuje voditelje obrade u instituciji o poštovanju njihovih obveza u vezi sa zaštitom osobnih podataka.

Sa službenikom za zaštitu podataka možete stupiti u kontakt u pogledu svih pitanja koja se odnose na obradu osobnih podataka u okviru posjeta internetskoj stranici Suda Europske unije, korištenjem obrasca za kontakt i odabirom da se pitanje odnosi na „obradu osobnih podataka koju provodi Sud Europske unije”.

Europski nadzornik za zaštitu podataka

Europski nadzornik za zaštitu podataka neovisno je nadzorno tijelo u pogledu svih institucija Europske unije, osim Suda Europske unije kada obavlja svoje pravosudne dužnosti. Ako smatrate da se obradom Vaših osobnih podataka ne poštuje Uredba (EU) 2018/1725, imate pravo podnošenja pritužbe Europskom nadzorniku za zaštitu podataka.