Varstvo osebnih podatkov na spletnem mestu Curia

Evropska unija si prizadeva za spoštovanje zasebnosti in varstvo osebnih podatkov.

Politika Sodišča Evropske unije na področju varstva posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov v institucijah, organih, uradih in agencijah Unije temelji na Uredbi (EU) 2018/1725 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 23. oktobra 2018.

Na tej strani boste našli pojasnila v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki se opravi v okviru ogleda spletnega mesta Sodišča Evropske unije.

Več informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki jo opravi institucija v okviru svojih različnih dejavnosti, je na voljo v rubriki „Varstvo osebnih podatkov v meniju „Institucija“. Omogočen je tudi vpogled v centralni register dejavnosti obdelave.

 

Ogled in uporaba spletnega mesta Sodišča Evropske unije

Pri ogledu in uporabi spletnega mesta Sodišča Evropske unije se včasih zahteva obdelava nekaterih osebnih podatkov.

Obrazci

Na spletnem mestu so obrazci za vzpostavitev stika z nekaterimi službami Sodišča Evropske unije ali za to, da se jim pošlje prošnja. V teh obrazcih je določeno, da je treba za to, da je mogoče koristno odgovoriti na prošnjo, predložiti nekatere osebne podatke.

Službe, ki zahtevajo te podatke, jih obdelujejo v skladu z zgoraj navedeno uredbo, zadevni obrazci pa vsebujejo posebno informativno obvestilo o varstvu osebnih podatkov, v katerem je opisano, kako institucija uporablja predložene podatke in namen opravljene obdelave.

V ustrezajočih informativnih obvestilih je navedena odgovorna oseba za vsako od teh obdelav. Obvestila vsebujejo tudi podatke o vaših pravicah na področju varstva osebnih podatkov in o tem, s kom vzpostaviti stik v primeru vprašanj o obdelavi teh podatkov.

„Piškotki“

To spletno mesto uporablja „piškotke“ za pravilno delovanje tega spletnega mesta in za lažjo navigacijo.

V nekaterih primerih se lahko na računalnik uporabnika naložijo „piškotki“ tretjih oseb. Tako je zlasti v primeru ogleda YouTube videoposnetkov ali kadar uporabnik potrdi sledenje navigacije za potrebe, povezane z analizo in izboljšanjem spletnega mesta.

Več informacij o uporabi piškotkov in o tem, kako jih izbrisati ali ne prejeti, lahko najdete na naši spletni strani v zvezi s „piškotki“.

Družbeni mediji

Sodišče Evropske unije v okviru svoje politike zunanje komunikacije uporablja tudi nekatere družbene medije. To sta zlasti YouTube kanal Sodišča Evropske unije in Twitter račun direktorata za komunikacije.

Na spletnem mestu je ponujena tudi možnost delitve informacij na Facebooku, Twitterju, LinkedInu, Pinterestu ali Redditu.

Do teh družbenih medijev lahko dostopate s klikom na ustrezne gumbe na spletnem mestu Sodišča Evropske unije. Ti mediji imajo svoje politike varstva zasebnosti. Če greste na ta spletna mesta, zapustite spletno mesto Sodišča Evropske unije, vaše podatke pa bodo obdelovali ti družbeni mediji v skladu z njihovo politiko varstva zasebnosti.

YouTube videoposnetke si je mogoče ogledati tudi neposredno na spletnem mestu Sodišča. V tem primeru se lahko uporabijo „piškotki“ ali drugi načini sledenja neposredno prek kanala YouTube. Če se želite izogniti temu sledenju, si lahko nasvete v zvezi s tem ogledate na naši strani v zvezi s „piškotki“.

Who is who

Na spletnem mestu je tudi povezava do uradnega imenika Evropske unije, ki ga upravlja Urad za publikacije Evropske unije. Če greste na spletno stran, ki vsebuje ta imenik, zapustite spletno mesto Sodišča Evropske unije in uporabljati se začne politika Urada za publikacije Evropske unije glede spoštovanja zasebnosti.

Kontakt

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov skrbi za to, da se uporabljajo določbe Uredbe (EU) 2018/1725 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov v institucijah, organih, uradih in agencijah Unije in o prostem pretoku takih podatkov, kadar Sodišče Evropske unije izvaja nepravosodne funkcije, ter osebam, odgovornim za obdelavo v instituciji, svetuje glede spoštovanja njihovih obveznosti v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Na Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov se lahko obrnete glede vseh vprašanj v zvezi z obdelavo osebnih podatkov v okviru ogleda spletnega mesta Sodišča Evropske unije, prek kontaktnega obrazca na spletnem mestu, v katerem izberete predmet „Moje vprašanje se nanaša na: obdelavo mojih osebnih podatkov na Sodišču EU“.

Evropski nadzornik za varstvo podatkov

Za vse institucije Evropske unije, razen za Sodišče Evropske unije, kadar opravlja pravosodne funkcije, je neodvisni nadzorni organ Evropski nadzornik za varstvo podatkov. Pri Evropskem nadzorniku lahko vložite pritožbo, če menite, da se pri obdelavi vaših osebnih podatkov ne spoštuje Uredba (EU) 2018/1725.