RSS

Mi az „RSS” ?

Az RSS (Really Simple Syndication vagy Rich Site Summary) olyan állományformátum, amely lehetővé teszi az Interneten hozzáférhető időszerű tartalmak automatikus és hatékony terjesztését, melynek révén elkerülhetővé válik, hogy a felhasználónak magának kelljen végiglátogatnia az információkat tartalmazó oldalakat. Az ennek keretében küldött jelzés lehetővé teszi, hogy Ön értesüljön a sajtóközlemények feltöltéséről, valamint hozzáférjen azok teljes szövegéhez.

Hogyan történik az RSS csatorna első alkalommal történő használata ?

A csatornára RSS olvasóprogram segítségével lehet feliratkozni. A telepítést követően az RSS minden újdonság feltöltését ellenőrzi, naprakészen tartja és értesíti Önt róla.

Ön a választása szerinti keresőprogramot használhatja ahhoz, hogy a piaci kínálatban szereplő olvasóprogramok közül kiválassza az Önnek megfelelőt. Felhívjuk a figyelmét, hogy a különböző operációs rendszereken különböző olvasóprogramok futnak, a választása során ezt figyelembe kell vennie.

A feliratkozás menete az olvasóprogramoktól függően változó. Az Ön által kiválasztott olvasóprogram ellátja Önt a szükséges útmutatásokkal.

Miután letöltötte és telepítette az olvasóprogramot, kövesse az abban foglalt útmutatásokat annak érdekében, hogy a CVRIA által új csatornaként kínált csatornák közül kijelölje az Ön választása szerinti csatornát.

Milyen információs csatornákat kínál a CVRIA ?

A sajtóközlemények terjesztésére szolgáló RSS csatornák 22 nyelven érhetők el a CVRIA oldalon.

Figyelembe véve azt a körülményt, hogy a sajtóközlemények nem mindig érhetők el valamennyi nyelven, lehetősége van arra, hogy a teljes körű információszolgáltatás biztosítása érdekében az Ön által választott nyelvre, valamint a kiegészítő nyelvek (francia vagy angol) egyikére iratkozzon fel. A rendszer a választott kiegészítő nyelven akkor is eljuttatja Önhöz az információkat, ha valamely sajtóközlemény az Ön választásának megfelelő nyelven nem elérhető.

Az RSS használata érdekében válassza az alábbi két URL valamelyikét:

   HU + EN : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=hu&secondLang=en
   HU + FR : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=hu&secondLang=fr


A legutóbbi ítéletek és indítványok:

rss-xml  Bíróság : https://curia.europa.eu/jcms/rssJur.jsp?jur=C&lang=hu
rss-xml  Törvényszék: https://curia.europa.eu/jcms/rssJur.jsp?jur=T&lang=hu