RSS

Ce este „RSS”?

RSS (Really Simple Syndication sau Rich Site Summary) este un format de text care permite transmiterea automată și eficientă a titlurilor de actualitate accesibile pe internet, fără a mai fi necesară căutarea informației de către persoana interesată. Astfel, o alertă permite să fiți avertizați cu privire la publicarea pe internet a comunicatelor de presă și să aveți acces la textul integral.

Cum trebuie procedat pentru a utiliza fluxurile RSS pentru prima dată ?

Abonarea la un flux RSS este posibilă prin utilizarea unei aplicații de citire RSS. După instalare, RSS verifică, actualizează și vă anunță cu privire la publicarea pe internet a oricărei noutăți.

Puteți utiliza un motor de căutare la libera alegere pentru a selecta aplicația de citire care vă convine, dintre cele care există pe piață. Vă rugăm să observați că diferitele aplicații de citire funcționează pe baza unor sisteme de operare diferite și că ar trebui să țineți cont de aceasta atunci când faceți alegerea.

Modalitățile de abonare variază în funcție de aplicațiile de citire. Aplicația de citire pe care ați selectat-o vă va furniza instrucțiunile necesare.

Din momentul în care ați descărcat și ați instalat aplicația de citire, urmați instrucțiunile acesteia pentru a adăuga alegerea dumneavoastră dintre fluxurile oferite de CVRIA, ca un canal nou.

Ce fluxuri de informații oferă CVRIA ?

Fluxurile RSS ale comunicatelor de presă sunt disponibile în 22 de limbi pe site-ul CVRIA.

Pentru a ține cont de faptul că nu întotdeauna comunicatele de presă sunt disponibile în toate limbile, este posibil să vă abonați la limba pe care o veți alege și la una dintre cele două limbi complementare (franceză sau engleză) pentru o informare completă. În eventualitatea în care un comunicat de presă nu ar fi disponibil în limba pe care ați ales-o, informațiile vă vor fi totuși transmise în limba complementară aleasă.

Pentru a utiliza RSS, alegeți unul dintre următoarele două URL-uri:

   RO + EN : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=ro&secondLang=en
   RO + FR : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=ro&secondLang=fr