RSS

Kaj je „RSS“ ?

RSS (Really Simple Syndication ali Rich Site Summary) je oblika besedila, ki omogoča avtomatično in učinkovito širjenje dnevnih dogodkov, dostopnih na internetu, s čimer se izognemo temu, da bi morali sami iskati podatke. Tako vam opozorilo omogoča obveščenost o spletni objavi sporočil za medije ter dostop do celotnega besedila.

Kaj je treba narediti za prvo uporabo toka RSS ?

Na nek tok se je možno naročiti z uporabo bralca virov RSS. Po njegovi namestitvi RSS preveri, posodobi in vas opozori o spletni objavi vsake novosti.

Za izbiro ustreznega bralca virov med tistimi, ki so na trgu, lahko uporabite iskalnik po vaši izbiri. Opozoriti je treba, da različni bralci virov delujejo na različnih operacijskih sistemih, kar morate upoštevati pri izbiri.

Načini naročanja se razlikujejo glede na bralca virov. Potrebna navodila boste prejeli pri izbranem bralcu virov.

Potem ko ste opravili prenos in namestitev bralca virov, sledite navodilom, da boste dodali vaš izbor med tokovi, ki jih nudi CVRIA kot nov kanal.

Katere tokove informacij nudi CVRIA ?

RSS niti sporočil za medije so na spletni strani CVRIA na voljo v 22 jezikih.

Ker sporočila za javnost niso vedno na voljo v vseh jezikih, se lahko za popolno informacijo naročite na jezik po vaši izbiri in enega izmed dveh dodatnih jezikov (francoščino ali angleščino). Če nekega sporočila za medije ne bi bilo na voljo v izbranem jeziku, vam bodo vendarle posredovane informacije v izbranem dodatnem jeziku.

Za uporabo RSS navedite URL ene izmed dveh naslednjih možnosti:

   SL + EN : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=sl&secondLang=en
   SL + FR : http://curia.europa.eu/jcms/rss.jsp?lang=sl&secondLang=fr