Izbor glavnih presuda

Izbor glavnih presuda nova je godišnja publikacija kojom se sudska praksa sudova Europske unije nastoji učiniti vidljivijom i dostupnijom. Ona sadržava zbirku kratkih prikaza glavnih odluka Suda i Općeg suda Europske unije koje je sastavila Uprava za istraživanje i dokumentaciju.

Izbor glavnih presuda dio je nove politike objavljivanja sudske prakse, a namijenjen je ispunjavanju novih zahtjeva u pogledu obavješćivanja o pravosudnim aktivnostima te se njime skreće pozornost pravnih stručnjaka na glavne promjene u sudskoj praksi u protekloj godini.

U ovom se izdanju na temelju odluka koje su odabrali Sud i Opći sud nudi sažeta analiza glavnih doprinosa sudskoj praksi u protekloj godini. Oni se iznose u obliku navedenih kratkih prikaza koji su razvrstani po temama, po uzoru na strukturu Ugovorâ Europske unije. Za svaki je kratki prikaz postavljena hiperpoveznica koja upućuje na tekst odluke.

Izbor glavnih presuda u cijelosti je dostupan u digitalnom obliku i izvorno je osmišljen kao digitalno sredstvo koje se upotrebljava u okviru politike digitalizacije institucije.

 

3 RAs 2022 mockupIzbor glavnih presuda