Selecția celor mai importante hotărâri

Selecția celor mai importante hotărâri este o nouă publicație anuală menită să facă jurisprudența instanțelor Uniunii Europene mai vizibilă și mai accesibilă. Ea reunește o colecție a rezumatelor principalelor decizii ale Curții de Justiție și ale Tribunalului Uniunii Europene, elaborate de Direcția cercetare și documentare.

Înscriindu‑se, așadar, în noua politică de difuzare a jurisprudenței, Selecția celor mai importante hotărâri este concepută să răspundă noilor exigențe în materie de comunicare cu privire la activitatea judiciară și evidențiază, pentru profesioniștii din domeniul dreptului, principalele evoluții ale jurisprudenței din anul care s‑a încheiat.

Pe baza unei selecții de decizii, efectuată de Curtea de Justiție și de Tribunal, această ediție oferă o analiză sintetică a principalelor evoluții ale jurisprudenței anului trecut. Aceste evoluții sunt prezentate sub forma rezumatelor grupate pe teme care urmează structura tratatelor Uniunii Europene. La fiecare rezumat, un hyperlink trimite la textul deciziei.

Selecția celor mai importante hotărâri, disponibilă în integralitate în format digital, este concepută de la bun început ca un instrument care se înscrie într‑un context digital, în cadrul politicii de digitalizare a instituției.

 

3 RAs 2022 mockupSelecția celor mai importante hotărâri