Language of document :

Kanne 9.1.2024 – Zardini v. komissio

(Asia T-9/24)

Oikeudenkäyntikieli: italia

Asianosaiset

Kantaja: Alessandro Zardini (Marano di Valpollicella, Italia) (edustaja: asianajaja M. Velardo)

Vastaaja: Euroopan komissio

Vaatimukset

Kantaja vaatii unionin yleistä tuomioistuinta

kumoamaan 22.3.2023 tehdyn päätöksen, jolla kantajaa ei sisällytetty kilpailun EPSO/AD/371/19 varallaololuetteloon, koska hänen pistemääränsä oli 122.5/180, joka jäi alle alarajan, joka oli 124/180

kumoamaan nimittävän viranomaisen 19.10.2023 tekemän päätöksen, jolla hylättiin implisiittisesti henkilöstösääntöjen 90 artiklan 2 kohdan nojalla 19.8.2023 tehty valitus sen jälkeen, kun toimielin ei ollut neljässä kuukaudessa valituksen esittämisestä tehnyt mitään

velvoittamaan komission korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Oikeudelliset perusteet ja pääasialliset perustelut

Kanteensa tueksi kantaja vetoaa kuuteen kanneperusteeseen.

Ensimmäinen kanneperuste koskee Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen (jäljempänä henkilöstösäännöt) 27 artiklan rikkomista ja kilpailun osallistujien epäyhdenvertaista kohtelua. Ilmeinen arviointivirhe.

Toinen kanneperuste koskee kilpailun osallistujien yhdenvertaisen kohtelun periaatteen loukkaamista. Hakijoita ei arvioitu objektiivisesti ja henkilöstösääntöjen liitteessä III olevan 5 artiklan ensimmäistä ja kolmatta kohtaa sovellettiin virheellisesti kilpailussa käytettäviä kielia koskevien sääntöjen rikkomisen vuoksi.

Kolmas kanneperuste koskee kilpailun osallistujien yhdenvertaisen kohtelun periaatteen loukkaamista, objektiivisen arvioinnin puuttumista ja henkilöstösääntöjen liitteessä III olevan 5 artiklan ensimmäisen ja kolmannen kohdan virheellistä soveltamista siitä syystä, että annetut tehtävät olivat vaikeampia kuin muiden hakijoiden suorittamat tehtävät. Kilpailumenettelyssä sovellettiin erilaisia sääntöjä, eikä kokeiden välillä ollut riittäviä taukoja. Myöskään valintalautakunnan Talent Screener -vaiheessa suorittaman todistusten arvioinnin asianmukaisuutta ei varmistettu.

Neljäs kanneperuste koskee perusteluvelvollisuuden laiminlyöntiä ja siihen liittyvää asianosaisten yhdenvertaisen kohtelun periaatteen loukkaamista (Euroopan unionin perusoikeuskirjan 47 artikla) sekä riidanalaisten päätösten lainvastaisuutta (henkilöstösääntöjen 90 artiklan 2 kohta) sillä perusteella, että komissio ei perustellut riidanalaisia päätöksiä riittävästi eikä vastannut valitukseen.

Viides kanneperuste koskee kilpailun osallistujen yhdenvertaisen kohtelun periaatteen loukkaamista ja arvioinnin puutteellista objektiivisuutta sillä perusteella, että valintalautakunnan kokoonpano ei pysynyt vakaana.

Kuudes kanneperuste koskee henkilöstösääntöjen liitteessä III olevan 5 artiklan 5 kohdan virheellistä soveltamista sillä perusteella, että puheenjohtaja ei huolehtinut tarkkailutehtävästään ja että varallaololuetteloon ei otettu täytettävien virkojen määrään nähden kaksinkertaista määrää hakijoita.

____________