Language of document :

Hotărârea Curții (Camera a treia) din 18 octombrie 2012 (cerere de decizie preliminară formulată de Court of Appeal (England & Wales) (Civil Division) - Regatul Unit) - Football Dataco Ltd, Scottish Premier League Ltd, Scottish Football League, PA Sport UK Ltd/Sportradar GmbH, Sportradar AG

(Cauza C-173/11)

(Directiva 96/9/CE - Protecția juridică a bazelor de date - Articolul 7 - Drept sui generis - Baze de date referitoare la meciurile din campionatele de fotbal în curs - Noțiunea "reutilizare" - Localizarea actului de reutilizare)

Limba de procedură: engleza

Instanța de trimitere

Court of Appeal (England & Wales) (Civil Division)

Părțile din procedura principală

Reclamante: Football Dataco Ltd, Scottish Premier League Ltd, Scottish Football League, PA Sport UK Ltd

Pârâte: Sportradar GmbH, Sportradar AG

Obiectul

Cerere de decizie preliminară - Court of Appeal (England & Wales) (Civil Division) - Interpretarea directivei 96/9/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 11 martie 1996 privind protecția juridică a bazelor de date (JO L 77, p. 20, Ediție specială, 13/vol. 17, p. 102), în special a articolului 7 din aceasta - Dreptul producătorului unei baze de date de a interzice extragerea și/sau reutilizarea unei părți din conținutul bazei de date - Noțiunile "extragere" și "reutilizare" [art. 7 alineatul (2) din directivă] - Baze de date care conțin informații privind meciuri de fotbal în desfășurare ("Football Live").

Dispozitivul

Articolul 7 din Directiva 96/9/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 11 martie 1996 privind protecția juridică a bazelor de date trebuie interpretat în sensul că transmiterea de către o persoană, prin intermediul unui server web situat într-un stat membru A, a unor date descărcate în prealabil de ea dintr-o bază de date protejată prin dreptul sui generis în temeiul aceleiași directive, pe computerul altei persoane stabilite într-un stat membru B, la cererea celei din urmă, în vederea stocării în memoria acestui computer și a afișării pe ecranul acestuia, constituie un act de "reutilizare" a acestor date de către persoana care a realizat această transmitere. Trebuie să se considere că acest act are loc, cel puțin, în statul membru B, în cazul în care există indicii care permit să se concluzioneze că un asemenea act pune în evidență intenția autorului său să vizeze membrii publicului stabiliți în acest din urmă stat membru, aspect a cărui verificare este de competența instanței naționale.

____________

1 - JO C 194, 2.7.2011.