Language of document :

2006. április 21-én benyújtott kereset - Pimlott kontra Europol

(F-52/06. sz. ügy)

Az eljárás nyelve: holland

Felek

Felperes: Mike Pimlott (Porchester Hampshire, Egyesült Királyság) (képviselő: D. C. Coppens ügyvéd)

Alperes: Európai Rendőrségi Hivatal (Europol)

Kereseti kérelmek

A Közszolgálati Törvényszék semmisítse meg az Europol 2006. január 25-i határozatát;

a Közszolgálati Törvényszék kötelezze az Europolt, hogy 2006. január 1-től 2010. december 31-ig 4 évre hosszabbítsa meg a felperes szerződését;

a Közszolgálati Törvényszék az Europolt kötelezze a költségek viselésére.

Jogalapok és fontosabb érvek

A felperes - miután az Europol 2000. január 1-től először 4 évre alkalmazta - 2002. január 1-től ugyanazon hivatalban egy új, 2005. december 31-ig hatályos szerződés alapján eltérő munkakört töltött be.

Keresetében a felperes vitatja az Europol által a felperes szerződésének csak két évre történő meghosszabbításáról hozott határozatot. A felperes ugyanis előadja, hogy amint az új szerződés alapján hivatalba lépett, az Europolnak nem úgy kellett volna őt tekintenie, mint egy - származási államának hatóságai által - fizetés nélküli szabadságra bocsátott alkalmazottat, hanem olyan alkalmazottnak, akinek immár semmilyen kapcsolata nincs az említett hatóságokkal. A különbség azért bír jelentőséggel, mert az első esetben az Europol személyzeti szabályzatának az őrá hatályos 6. cikk második pontja alapján 2 évre történő meghosszabbítás volt lehetséges, míg a második esetben az említett rendelkezés harmadik pontja alkalmazandó, amely 4 évre történő meghosszabbítást tesz lehetővé.

A felperes előadja, hogy 2002-ben az Egyesült Királyságbeli munkáltatójával fennálló valamennyi kapcsolatot megszakított, és biztos volt abban, hogy az ennek megfelelően módosította a személyzeti nyilvántartást. A felperes szerint semmilyen esetben sem neki kellene viselnie e hanyagság következményeit, így akkor sem, ha kiderül, hogy a brit hatóságok őt nem is törölték az említett nyilvántartásból.

____________