Language of document :

Acțiune introdusă la 21 noiembrie 2023 – AH/Comisia

(Cauza T-1093/23)

Limba de procedură: franceza

Părțile

Reclamant: AH (reprezentanți: A. Guillerme, T. Bontinck și L. Burguin, avocați)

Pârâtă: Comisia Europeană

Concluziile

Reclamantul solicită Tribunalului:

anularea deciziei Oficiului pentru Administrarea și Plata Drepturilor Individuale (PMO) al Comisiei Europene din 9 februarie 2023 de a nu acorda reclamantului indemnizația de expatriere;

recunoașterea dreptului reclamantului la indemnizația de expatriere începând cu 1 februarie 2023;

obligarea pârâtei la plata sumei de 5 000 de euro pentru prejudiciul moral suferit de reclamant;

obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

Motivele și principalele argumente

În susținerea acțiunii sale, reclamantul invocă două motive.

Primul motiv, întemeiat pe o eroare de drept în interpretarea articolului 4 alineatul (1) din anexa VII la Statutul funcționarilor Uniunii Europene și pe o eroare vădită de apreciere. Reclamantul apreciază că Oficiul pentru Administrarea și Plata Drepturilor Individuale (PMO) a săvârșit o eroare de drept și o eroare vădită de apreciere, pentru motivul că nu a luat în considerare lipsa unei întreruperi temporale între cele două contracte care au fost semnate cu două instituții diferite.

Al doilea motiv, întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări, care include dreptul de a fi ascultat. Potrivit reclamantului, PMO nu a respectat principiul bunei administrări prin faptul că i-a indicat că drepturile sale la indemnizația de expatriere vor fi reînnoite automat la noua sa angajare în muncă înainte de a-și schimba poziția trei zile mai târziu, refuzând să îi acorde indemnizația menționată. În continuare, reclamantul apreciază că PMO i-a încălcat dreptul de a fi ascultat prin faptul că decizia de a nu mai acorda indemnizația de expatriere a fost adoptată fără a-l asculta în prealabil.

____________