Language of document :

A Közszolgálati Törvényszék (második tanács) 2013. december 11-i ítélete – Andres és társai kontra EKB

(F-15/10. sz. ügy)

(Közszolgálat – Az EKB személyi állománya – Az ellátórendszer reformja – A nyugdíjak befagyasztása – A nyugdíjrendszer alkalmazása – A felügyelő bizottsággal való konzultáció – A személyzeti bizottsággal való konzultáció – Az Általános Tanáccsal való konzultáció – A Kormányzótanáccsal való konzultáció – A nyugdíjrendszer háromévenkénti értékelése – A munkafeltételek megsértése – Nyilvánvaló mérlegelési hiba – Az arányosság elve – Szerzett jogok – A jogbiztonság és előreláthatóság elve – Tájékoztatási kötelezettség)Az eljárás nyelve: franciaFelekFelperesek: Carlos Andres és társai (Frankfurt am Main, Németország) (képviselők: L. Levi és M. Vandenbussche ügyvédek)Alperes: Európai Központi Bank (EKB) (képviselők: C. Kroppenstedt és F. Malfrère meghatalmazotak, segítőjük: B. Wägenbaur ügyvéd)Az ügy tárgyaEgyrészt a felperesek 2009. júniusi illetményelszámolásainak, valamint valamennyi ezt követő és jövőbeni elszámolásának a megsemmisítése iránti kérelem, amennyiben ezen elszámolások a nyugdíjrendszer 2009. május 4-én elfogadott reformjának végrehajtását képezik. Másrészt a felperesek által elszenvedett kár megtérítésére irányuló kérelem.Az íté

Az eljárás nyelve: francia

Felek

Felperesek: Carlos Andres és társai (Frankfurt am Main, Németország) (képviselők: L. Levi és M. Vandenbussche ügyvédek)

Alperes: Európai Központi Bank (EKB) (képviselők: C. Kroppenstedt és F. Malfrère meghatalmazotak, segítőjük: B. Wägenbaur ügyvéd)

Az ügy tárgya

Egyrészt a felperesek 2009. júniusi illetményelszámolásainak, valamint valamennyi ezt követő és jövőbeni elszámolásának a megsemmisítése iránti kérelem, amennyiben ezen elszámolások a nyugdíjrendszer 2009. május 4-én elfogadott reformjának végrehajtását képezik. Másrészt a felperesek által elszenvedett kár megtérítésére irányuló kérelem.Az ítélet rendelkező részeA Közszolgálati Törvényszék a keresetet elutasítja.C. Andres, valamint azon másik 168 felperes, amelyek neve a mellékletben szerepel, maga viseli saját költségeit és köteles viselni az Európai Központi Bank részéről felmerült költségeket.