Language of document :

Presuda Službeničkog suda (prvo vijeće) od 2. srpnja 2014. – Psarras protiv ENISA-e

(Predmet F-63/13)1

(Javna služba – Član privremenog osoblja – Raskid ugovora – Članak 41. stavak 2. točka (a) Povelje Europske unije o temeljnim pravima – Pravo na saslušanje – Nematerijalna šteta – Posljedično nezakonita odluka – Pretjerana povreda pravâ trećih – Ex offo osuda na naknadu štete – Neizvršenje presude o poništenju)

Jezik postupka: grčki

Stranke

Tužitelj: Aristidis Psarras (Heraklion, Grčka) (zastupnik: V. Christianos, odvjetnik)

Tuženik: Europska agencija za mrežnu i informacijsku sigurnost (zastupnici: P. Empadinhas, u svojstvu agenta, a zatim S. Purser, u svojstvu agenta, uz pomoć C. Meidanis, odvjetnice)

Predmet

Zahtjev za poništenje, s jedne strane, odluke o otkazu tužitelja, s druge strane, odluke koja je donesena nakon presude Službeničkog suda u predmetu F-118/10 o imenovanju drugog službenika na mjesto računovođe i, konačno, naknadu pretrpljene nematerijalne štete.Izreka presudePoništava se odluka od 4. rujna 2012. izvršnog ravnatelja Europske agencije za mrežnu i informacijsku sigurnost kojom se raskida ugovor člana privremenog osoblja Psarrasa.Europskoj agenciji za mrežnu i informacijsku sigurnost nalaže se plaćanje Psarrasu iznosa od 40 000 eura.Tužba se odbija u preostalom.Europskoj agenciji za mrežnu i informacijsku sigurnost nalaže se snošenje vlastitih troškova i troškova koje je zatražio Psarras.