Language of document :

Sodba Sodišča za uslužbence (drugi senat) z dne 10. julija 2014 – CG proti EIB

(Zadeva F-103/11)1

(Javni uslužbenci – Osebje EIB – Psihično nadlegovanje – Postopek preiskave – Odločitev predsednika, da ne bo ukrepal na podlagi pritožbe – Mnenje preiskovalnega odbora – Napačna opredelitev psihičnega nadlegovanja – Namernost ravnanja – Ugotovitev obstoja dejanj in simptomov psihičnega nadlegovanja – Iskanje vzročne zveze – Neobstoj – Nedoslednost mnenja preiskovalnega odbora – Očitna napaka pri presoji – Nepravilno ravnanje organa – Obveznost zaupnosti – Varstvo osebnih podatkov – Odškodninska tožba)

Jezik postopka: francoščina

Stranke

Tožeča stranka: CG (zastopniki: sprva N. Thieltgen, nato J.-N. Louis in D. de Abreu Caldas, odvetniki)

Tožena stranka: EIB (zastopniki: G. Nuvoli in T. Gilliams, agenta, A. Dal Ferro, odvetnik)

Intervenient v podporo tožeče stranke: Evropski nadzornik za varstvo podatkov (zastopniki: I. Chatelier in H. Kranenborg, nato I. Chatelier in A. Buchta, agenti)

Predmet

Predlog za razglasitev ničnosti odločbe predsednika EIB, da ne bo ukrepal po postopku preiskave glede domnevnega psihičnega nadlegovanja in da se razveljavi končni sklep preiskovalnega odbora, in odškodninski zahtevek.Izrek1.    Odločba predsednika Evropske investicijske banke z dne 27. julija 2011 se razglasi za nično.2.    Evropski investicijski banki se naloži, naj CG plača 35.000 EUR.3.    V preostalem se tožba zavrne.4.    Evropska investicijska banka nosi svoje stroške in naloži se ji plačilo stroškov, ki jih je priglasila CG.5.    Evropski nadzornik za varstvo podatkov, intervenient, nosi svoje stroške.