Language of document :

A Közszolgálati Törvényszék (harmadik tanács) 2008. október 22-i ítélete - Tzirani kontra Bizottság

(F-46/07. sz. ügy)1

(Közszolgálat - Tisztviselők - Felvétel - Besorolási fokozatba történő kinevezés - Előléptetés - Igazgatói állás - Jelentkezés elutasítása - Kinevezési határozatot megsemmisítő ítélet végrehajtása - Elfogadhatóság)

Az eljárás nyelve: francia

Felek

Felperes: Marie Tzirani (Brüsszel, Belgium) (képviselő: É. Boigelot ügyvéd)

Alperes: az Európai Közösségek Bizottsága (képviselők: G. Berscheid és V. Joris meghatalmazottak, segítőjük: B. Wägenbaur ügyvéd)

Az ügy tárgya

Egyrészt az Európai Közösségek Bizottságának 2006. augusztus 30-i, a személyzeti és igazgatási főigazgatóság jogállás-politikai, kezelési és -tanácsadás igazgatóságának igazgatói posztjára D. J.-t kinevező határozatának megsemmisítése, és ebből következően a D. J. által ugyanezen állásra benyújtott jelentkezés elutasítása, másrészt a Bizottság kötelezése a felperest állítólagosan ért vagyoni és nem vagyoni kár megtérítésére.

Az ítélet rendelkező része

A Közszolgálati Törvényszék az Európai Közösségek Bizottsága által hozott, Marie Tziraninak a személyzeti és igazgatási főigazgatóság jogállás-politikai, kezelési és -tanácsadás igazgatóságának igazgatói posztjára benyújtott jelentkezését elutasító határozatot megsemmisíti.

A Közszolgálati Törvényszék az Európai Közösségek Bizottsága 2006. augusztus 30-i, a személyzeti és igazgatási főigazgatóság jogállás-politikai, kezelési és -tanácsadás igazgatóságának igazgatói posztjára D. J.-t kinevező határozatát megsemmisíti.

A Közszolgálati Törvényszék kötelezi a Bizottságot, hogy kártérítés címén 10 000 eurót fizessen Marie Tzinaninak.

A Közszolgálati Törvényszék a keresetet ezt meghaladó részében elutasítja.

A Közszolgálati Törvényszék az Európai Közösségek Bizottságát kötelezi a költségek viselésére.

____________

1 - HL C 170., 2007.7.21, 42. o.