Language of document : ECLI:EU:F:2007:146

A KÖZSZOLGÁLATI TÖRVÉNYSZÉK

ELSŐ TANÁCSA ELNÖKÉNEK VÉGZÉSE

2007. július 19.

F‑98/06. sz. ügy

Risto Lohiniva

kontra

az Európai Közösségek Bizottsága

„A Közszolgálati Törvényszék által kezdeményezett egyezség útján történő rendezés – Törlés”

Tárgy: Az EK 236. és az EA 152. cikk alapján benyújtott kereset, amelyben R. Lohiniva a Bizottság kinevezésre jogosult hatóságának 2006. május 30‑i határozatának megsemmisítését kéri, amely elutasítja az R. Lohiniva által azon határozattal szemben előterjesztett panaszt, amelyben a Bizottság megtagadja számára azon jog elismerését, hogy a finnországi szolgálati időszaka utáni Brüsszelbe való újrabeosztásától kezdődően a havi nettó díjazásának 35%‑át továbbra is Finnországba utalja át a személyzeti szabályzat XIII. mellékletének 17. cikke alapján.

Határozat: A Közszolgálati Törvényszék első tanácsának elnöke elrendeli az F‑98/06. sz., Lohiniva kontra Bizottság ügy törlését a nyilvántartásból. A Bizottság köteles 5000 eurót fizetni a felperesnek az ügy végleges rendezéseként, a felperes részéről felmerült költségeket is beleértve. A Bizottság maga viseli a saját költségeit.

Összefoglaló

Tisztviselők – Kereset – A Közszolgálati Törvényszék előtti jogvita egyezség útján történő rendezése – A nyilvántartásból való törlés

(Az Elsőfokú Bíróság eljárási szabályzata, 87. cikk, 5. §, második bekezdés és 98. cikk, első bekezdés; 2004/752 tanácsi határozat, 3. cikk, (4) bekezdés)