Language of document :

Recurs introdus la 5 aprilie 2022 de Comisia Europeană împotriva Hotărârii Tribunalului (Camera a patra extinsă) din 26 ianuarie 2022 în cauza T-286/09 RENV, Intel Corporation/Comisia

(Cauza C-240/22 P)

Limba de procedură: engleza

Părțile

Recurentă: Comisia Europeană (reprezentanți: F. Castillo de la Torre, N. Khan, M. Kellerbauer și C. Sjödin, agenți)

Celelalte părți din procedură: Intel Corporation Inc., Association for Competitive Technology, Inc., Union fédérale des consommateurs - Que choisir (UFC - Que choisir)

Concluziile

Recurenta solicită Curții:

anularea hotărârii atacate, cu excepția punctului 3 din dispozitiv;

trimiterea cauzei spre rejudecare Tribunalului;

soluționarea odată cu fondul a cererii privind cheltuielile de judecată.

Motivele și principalele argumente

Recurenta invocă șase motive de recurs.

Primul motiv de recurs: examinarea în hotărârea atacată a întinderii analizei din decizie1 privind criteriile de acoperire și durata este ultra petita. În plus, hotărârea atacată săvârșește o eroare de drept prin faptul că respinge orice apreciere generală a capacității practicilor Intel de a exclude concurența, având în vedere toate împrejurările relevante ale speței, și interpretează eronat indicațiile furnizate în această privință în Hotărârea Curții din 6 septembrie 2017, Intel/Comisia, C-413/14 P, EU:C:2017:632.

Al doilea motiv de recurs: examinarea de către hotărârea atacată a criteriului concurentului la fel de eficient (criteriul AEC) utilizat în decizie încalcă dreptul la apărare al Comisiei.

Al treilea motiv de recurs: examinarea de către hotărârea atacată a criteriului AEC din decizie în raport cu Dell săvârșește o eroare în ceea ce privește nivelul probatoriu, denaturează sensul clar al elementelor de probă, aplică un raționament contradictoriu și încalcă dreptul la apărare al Comisiei.

Al patrulea motiv de recurs: examinarea de către hotărârea atacată a criteriului AEC în raport cu Hewlett-Packard Company săvârșește o eroare în ceea ce privește nivelul probatoriu, încalcă dreptul la apărare al Comisiei și cuprinde mai multe alte erori de drept.

Al cincilea motiv de recurs: examinarea de către hotărârea atacată a criteriului AEC din decizie în raport cu Lenovo săvârșește o eroare în ceea ce privește interpretarea criteriului AEC și a articolului 102 TFUE, denaturează elementele de probă și încalcă dreptul la apărare al Comisiei.

Al șaselea motiv de recurs: în măsura în care hotărârea atacată se bazează pe examinarea de către aceasta a criteriului AEC din decizie în scopul anulării în parte a deciziei, această hotărâre nu ține seama în mod corespunzător de implicațiile constatărilor deciziei asupra criteriului AEC.

____________

1 Decizia C(2009) 3726 final a Comisiei din 13 mai 2009 privind o procedură inițiată în temeiul articolului [102 TFUE] și al articolului 54 din Acordul privind SEE (Cazul COMP/C-3/37.990 – Intel).