Language of document :

2006. december 11-én benyújtott kereset - Christian Kurrer kontra az Európai Közösségek Bizottsága

(F-139/06. sz. ügy)

Az eljárás nyelve: francia

Felek

Felperes: Christian Kurrer (Watermael-Boitsfort, Belgium) (képviselők: S. Orlandi, A. Coolen, J.-N. Louis és E. Marchal ügyvédek)

Alperes: az Európai Közösségek Bizottsága

Kereseti kérelmek

A Közszolgálati Törvényszék semmisítse meg a Bizottság határozatának, amellyel 2006. április 1-jei hatállyal próbaidős tisztviselővé nevezte ki a felperest, a felperes besorolási és fizetési fokozatát A*6/2-ben megállapító és a felperes "kutatási" ideiglenes alkalmazottként gyűjtött, hátizsákot alkotó pontjait fenn nem tartó részét;

a Közszolgálati Törvényszék az alperest kötelezze a költségek viselésére

Jogalapok és fontosabb érvek

A felperes 2004. január 16-án lépett a Bizottság szolgálatába mint A7 besorolási fokozatú "kutatási" ideiglenes alkalmazott. Miután sikeresen részt vett a 2002. július 25-én kiírt, A7/A6 besorolási fokozatú tanácsosok felvételi tartaléklistájának létrehozására irányuló COM/A/3/02 nyílt versenyvizsgán, és A*6 besorolási fokozatú próbaidős tisztviselővé nevezték ki.

Tekintettel a Bizottság kötelezettségvállalására, hogy kiterjeszti a személyzeti szabályzat XIII. mellékletének 12. cikkét érintő valamely folyamatban lévő ügyben meghozandó esetleges megsemmisítő ítélet hatályát, a felperes a munkatársaival - belső versenyvizsgán sikerrel részt vett, véglegesítésükkor besorolásukat és hátizsákjukat megtartott "kutatási" ideiglenes alkalmazottakkal - szembeni egyenlő bánásmód elve és a hátrányos megkülönböztetés tilalma megsértésének állítására szorítkozik.

Emellett a felperes, amennyiben szükséges, arra hivatkozik, hogy a személyzeti szabályzat XIII. melléklete 5. cikkének (4) bekezdése jogellenes, mivel sérti a fenti elvet és az arányosság elvét.

____________