Language of document :

Sodba Splošnega sodišča z dne 20. septembra 2012 - DEI proti Komisiji

(Zadeva T-421/09)

("Konkurenca - Zloraba prevladujočega položaja - Grški trgi dobave lignita in grosistične dobave električne energije - Odločba o uvedbi posebnih ukrepov za odpravo protikonkurenčnih učinkov kršitve člena 86(1) ES v povezavi s členom 82 ES, ugotovljene v prejšnji odločbi - Člen 86(3) ES - Razglasitev ničnosti prejšnje odločbe")

Jezik postopka: grščina

Stranke

Tožeča stranka: Dimosia Epicheirisi Ilektrismou AE (DEI) (Atene, Grčija) (zastopnik: P. Anestis, odvetnik)

Tožena stranka: Evropska komisija (zastopniki: T. Christoforou in A. Antoniadis, zastopnika, skupaj z A. Oikonomou, odvetnik)

Intervenientka v podporo tožeče stranke: Helenska republika (zastopniki: P. Mylonopoulos in K. Boskovits, zastopnika, skupaj z M. Marinos, odvetnik)

Predmet

Predlog za razglasitev ničnosti odločbe Komisije C (2009) 6244 final z dne 4. avgusta 2009 o uvedbi posebnih ukrepov za odpravo protikonkurenčnih učinkov kršitve, ugotovljene v odločbi Komisije z dne 5. marca 2008, s katero je bilo ugotovljeno, da je Helenska republika podelila ali ohranjala v veljavi v korist družbe DEI prednostne pravice do izkoriščanja nahajališč lignita.

Izrek

Odločba Komisije C (2009) 6244 final z dne 4. avgusta 2009 o uvedbi posebnih ukrepov za odpravo protikonkurenčnih učinkov kršitve, ugotovljene v odločbi Komisije z dne 5. marca 2008, s katero je bilo ugotovljeno, da je Helenska republika podelila ali ohranjala v veljavi v korist družbe Dimosia Epicheirisi Ilektrismou AE (DEI) prednostne pravice do izkoriščanja nahajališč lignita, se razglasi za nično.

Evropski Komisiji se poleg lastnih stroškov naloži plačilo stroškov, ki jih je priglasila družba DEI.

Helenska republika nosi svoje stroške.

____________

1 - UL C 11, 16.1.2010.