Language of document :

Sag anlagt den 9. april 2010 - Dow Chemical mod Rådet

(Sag T-158/10)

Processprog: engelsk

Parter

Sagsøger: The Dow Chemical Company (ved lawyers J.-F. Bellis, R. Luff og V. Hahn)

Sagsøgt: Rådet for Den Europæiske Union

Sagsøgerens påstande

Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 54/2010 1 annulleres, for så vidt som den omhandler sagsøgeren.

Rådet tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Sagsøgeren har til støtte for søgsmålet anført en enkelt søgsmålsgrund, hvorefter den anfægtede forordning tilsidesætter grundforordningens 2 artikel 11, stk. 2, af følgende grunde:

Afgørelsen om, at dumping af ethanolamin fra USA vil fortsætte, er fejlagtigt baseret på, at der i undersøgelsesperioden blev konstateret dumping i relation til eksporterende producenter, som kun repræsenterede en meget lille andel af importen fra USA. Institutionerne så bort fra konstateringen af, at den producent, som stod for størstedelen af importen fra USA, ikke havde iværksat dumping, og at der derfor samlet set ikke forekom dumpingimport af ethanolamin fra USA.

Afgørelsen om, at den påståede dumping af ethanolamin fra USA tog til efter undersøgelsesperioden, bygger på vilkårligt udvalgte pristilbud, som ikke afspejler prisudviklingen efter undersøgelsesperioden.

Afgørelsen om, at en overskydende kapacitet på det amerikanske marked vil medføre øget eksport af ethanolamin til EU, er åbenlyst urigtig, eftersom der ikke var nogen uudnyttet kapacitet i USA.

Afgørelsen om, at de af Kina trufne antidumpingforanstaltninger, som ethanolamin fra USA har været underlagt siden 2004, giver amerikanske eksportører af ethanolamin et incitament til at sælge større mængder til EU, strider mod, hvordan handelsstrømmene har udviklet sig siden 2005.

Afgørelsen om, at efterspørgslens mulige udvikling på det amerikanske marked og andre markeder vil få amerikanske producenter til at eksportere til EU-markedet, er rent hypotetisk.

Afgørelsen om, at meget lave priser og udvidelse af kapaciteten vedrørende monoethylenglycol - der ligesom ethanolamin er et produkt af videreforarbejning af ethylenoxid - vil give producenterne et incitament til at skifte fra produktion af monoethylenglycol til ethanolaminproduktion, stemmer ikke overens med de dokumenterede omstændigheder og er behæftet med et fejlskøn.

Sagsøgte har fremført en selvmodsigende argumentation om forholdet mellem priserne i USA og EU, eftersom argumentationen synes på én gang at tale for, at højere priser i EU giver amerikanske producenter et incitament til at skifte til salg i EU, og at lavere priser i EU tvinger amerikanske producenter til sælge til dumpingpriser i EU.

____________

1 - Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 54/2010 af 19.1.2010 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af ethanolamin med oprindelse i Amerikas Forenede Stater (EUT L 17, s. 1).

2 - Rådets forordning (EF) nr. 384/96 af 22.12.1995 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab (EFT 1996 L 56, s. 1).