Language of document :

A Bíróság (tizedik tanács) 2020. szeptember 17-i ítélete – Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) kontra Lionel Andrés Messi Cuccittini, J. M. E. V. e hijos SRL (C-449/18 P) és J. M. E. V. e hijos SRL kontra Lionel Andrés Messi Cuccittini, Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) (C-474/18 P)

(C-449/18. P. és C-474/18. P. sz. egyesített ügyek)1

(Fellebbezés – Európai uniós védjegy – 207/2009/EK rendelet – A 8. cikk (1) bekezdésének b) pontja – Felszólalási eljárás – A MESSI európai uniós ábrás védjegy bejelentése – A korábbi MASSI európai uniós szóvédjegyek – A lajstromozás részbeni megtagadása)

Az eljárás nyelve: spanyol

Felek

(C-449/18. P. sz. ügy)

Fellebbező: az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) (képviselő: S. Palmero Cabezas meghatalmazott)

A többi fél az eljárásban: Lionel Andrés Messi Cuccittini (képviselők: J.-Y. Teindas Maillard és J.-B. Devaureix abogados), J. M.-E. V. e hijos SRL (képviselők: J. Güell Serra és R. Gimeno-Bayón Cobos abogados)

(C-474/18. P. sz. ügy)

Fellebbező: J. M.-E. V. e hijos SRL (képviselők: J. Güell Serra és R. Gimeno-Bayón Cobos, abogados)

A többi fél az eljárásban: Lionel Andrés Messi Cuccittini (képviselők: J.-Y. Teindas Maillard és J.-B. Devaureix abogados), az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) (képviselő: S. Palmero Cabezas meghatalmazott)

Rendelkező rész

A Bíróság a fellebbezéseket elutasítja.

A C-449/18. P. sz. ügyben az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) viseli, saját költségein felül, a Lionel Andrés Messi Cuccittini részéről felmerült költségeket.

A C-474/18. P. sz. ügyben a J. M. E. V. e hijos SRL viseli, saját költségein felül, a Lionel Andrés Messi Cuccittini és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) részéről felmerült költségeket.

____________

1 HL C 392., 2018.10.29.