Language of document :

Sodba Splošnega sodišča z dne 18. septembra 2015 – Deutsche Post/Komisija

(Zadeva T-421/07)1

(Državne pomoči – Distribucija pošte – Ukrepi, ki so jih nemški organi sprejeli v korist Deutsche Post AG – Odločitev o začetku postopka iz člena 88(2) ES – Pravni interes – Ponovna uvedba končanega postopka – Učinki ničnostne sodbe)

Jezik postopka: nemščina

Stranke

Tožeča stranka: Deutsche Post (Bonn, Nemčija) (zastopnika: J. Sedemund in T. Lübbig, odvetnika)

Tožena stranka: Evropska komisija (zastopnika: B. Martenczuk, T. Maxian Rusche in R. Sauer, agenti)

Intervenienta v podporo tožene stranke: UPS Europe NV/SA (Bruselj, Belgija), in UPS Deutschland Inc. & Co. OHG (Neuss, Nemčija) (zastopnik: T. Ottervanger, odvetnik)

Predmet

Predlog za razglasitev ničnosti odločbe Komisije z dne 12. septembra 2007 o začetku postopka iz člena 88(2) ES v zvezi z državno pomočjo, ki jo je Zvezna republika Nemčija odobrila v korist Deutsche Post AG (državna pomoč C 36/07 (ex NN 25/07).

Izrek

Odločba Komisije z dne 12. septembra 2007 o začetku postopka iz člena 88(2) ES v zvezi z državno pomočjo, ki jo je Zvezna republika Nemčija odobrila v korist Deutsche Post AG (državna pomoč C 36/07 (ex NN 25/07)) se v delu, v katerem je bil z njo začet formalni postopek preiskave v zvezi z zadevnimi javnimi ukrepi, razen glede državnih jamstev, odobrenih v korist družb Deutsche Bundespost Postdienst in Deutsche Post, razglasi za nično.Evropska komisija poleg svojih stroškov nosi tudi stroške družbe Deutsche Post v zvezi z ničnostno tožbo, vključno s stroški pritožbenega postopka pred Sodiščem.Družbi UPS Europe NV/SA in UPS Deutschland Inc. & Co. OHG nosita svoje stroške.

____________

1     UL C 22, 26.1.2008.