Language of document :

Sag anlagt den 7. juni 2011 - Deutsche Bahn m.fl. mod Kommissionen

(Sag T-290/11)

Processprog: tysk

Parter

Sagsøgere: Deutsche Bahn AG (Berlin, Tyskland), DB Mobility Logistics AG (DB ML AG) (Berlin, Tyskland), DB Netz AG (Frankfurt am Main, Tyskland), Deutsche Umschlaggesellschaft Schiene-Straße mbH (DUSS) (Bodenheim, Tyskland), DB Schenker Rail GmbH (Mainz, Tyskland), DB Schenker Rail Deutschland AG (Mainz, Tyskland) (ved advokaterne W. Deselaers, J. S. Brückner og O. Mross)

Sagsøgt: Europa-Kommissionen

Sagsøgernes påstande

Sagsøgerne har nedlagt følgende påstande:

Kommissionens beslutning om inspektion af 30. marts 2011, meddelt den 31. marts 2011, annulleres.

Enhver foranstaltning, der er truffet på grundlag af inspektionerne, som er gennemført med hjemmel i den retsstridige beslutning, annulleres.

Kommissionen tilpligtes under varsel om Rettens annullation af Kommissionens fremtidige beslutning særligt til at tilbagelevere samtlige dokumentkopier, som er blevet udfærdiget under inspektionerne, og

Kommissionen tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Sagsøgerne har nedlagt påstand om annullation af Kommissionens beslutning K(2011) 2365 af 30. marts 2011 (sag COMP/39.678 og 39.731) om gennemførelse af inspektioner i medfør af artikel 20, stk. 4, i Rådets forordning (EF) nr. 1/2003 1 hos Deutschen Bahn AG og samtlige juridiske personer, der kontrolleres direkte eller indirekte af sidstnævnte, på grundlag af en potentiel konkurrencebegrænsende model bestående i en strategisk brug af den infrastruktur, som forvaltes af virksomhederne i DB gruppen, og i leveringen af jernbanerelaterede tjenesteydelser.

Til støtte for søgsmålet har sagsøgerne anført fem anbringender.

    Første anbringende om tilsidesættelse af den grundlæggende ret til boligens ukrænkelighed som følge af den manglende indhentelse af en forudgående retskendelse.

    Andet anbringende om tilsidesættelse af den grundlæggende ret til et effektivt retsmiddel som følge af den manglende mulighed for forudgående retlig efterprøvelse, såvel materielt som retligt, af beslutningen om inspektion.

    Tredje anbringende om, at beslutningen om inspektion er retsstridig, idet den er baseret på information, som Kommissionen har opnået ved gennemførelse af beslutningen om inspektion af rabatordningen for forsyning af trækkraft som led i en bredt anlagt søgning ("fishing expedition"), og dermed i strid med sagsøgernes ret til forsvar.

    Fjerde anbringende om tilsidesættelse af retten til forsvar gennem en uendelig bred og uspecifik beskrivelse af genstanden for inspektionen.

    Femte anbringende om tilsidesættelse af proportionalitetsprincippet, idet genstanden for inspektionen falder uden for Kommissionens kompetence, og idet Kommissionen under alle omstændigheder ligeledes kunne have opnået de relevante informationer hos det kompetente Bundesnetzagentur (national tilsynsmyndighed) eller gennem en simpel begæring om oplysninger fra sagsøgerne.

____________

1 - Rådets forordning (EF) nr. 1/2003 af 16.12.2002 om gennemførelse af konkurrencereglerne i traktatens artikel 81 og 82 (EFT 2003 L 1, s. 1)